Användningsområden och funktioner

Equator är uppbyggd genom en tvådelad ”skärm” där två deltagare eller två lag äger en varsin halva av iPaden. Hela spelet går ut på att balansera de två deltagarnas skärmar, dvs att matcha svaren mellan de två olika sidorna. Vinsten med detta är att eleverna arbetar tillsammans för att skapa individuella matematiska ekvationer med samma svar. Svarar deltagarna olika det vill säga utan matchning, så lyckas de inte gå vidare i spelet utan måste fortsätta lösa problemet. Detta innebär att samarbete och kommunikation är avgörande för att framsteg.

Appen ger en bra förståelse för jämviktstänket och att det startas en diskussion elever emellan. Eleverna samlas vid iPaden och kan diskutera vad man ser och hur man ska lösa problemet.I början är appen enkel. Det tyckte även min sjuåring, men ganska snabbt ökar svårighetsgraden.

När man kommer in i spelet så möts man av en färgglad glob med fyra årstider, där man startar med ”Summer”. Sen är det dags att börja spela. Ena sidan av globen har nu natt och den andra sidan har dag. Man samlar 24 frukter och efter ett tag i spelet så byts dag och natt med den andra spelaren. Årstiden ”Summer” är det enklaste. Som belöning samlar också deltagaren hattar som man kan välja att byta till om man så önskar.

IMG_0722

Jag kan känna att appens grundtanke är bra men samtidigt är den lite platt. Man samlar medaljer, frukter och hattar men det saknas ytterligare story bakom varför man samlar dessa troféer. Förbättringsmöjligheterna är framförallt att man skulle kunna välja olika språk i inställningarna. Idag finns appen bara på engelska. Det saknas även delningsfunktion.

Undervisningens syfte

Ma  Undervisningen ska bidra till att eleverna utvecklar kunskaper för att kunna lösa problem.

Ma  Eleverna ska utveckla kunskaper för att kunna tolka vardagliga och matematiska situationer samt beskriva och formulera dessa med hjälp av matematikens uttrycksformer.

Ma  Genom undervisningen ska eleverna ges förutsättningar att utveckla förtrogenhet med grundläggande matematiska begrepp.

Förmågor som eleverna ska utveckla

Ma  Använda och analysera matematiska begrepp och samband mellan begrepp.

Ma  Använda matematikens uttrycksformer för att samtala omargumentera och redogöra för frågeställningar, beräkningar och slutsatser.Ladda ner appen

Klicka för att enkelt komma direkt till rätt app för nerladdning!
Tips! Köper du betalappar från App Store eller Google Play har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka, utan att ange orsak. Läs mer hos PappasAppar.se!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Facebook
Recensenter
Twitter