Användningsområden

Ibland har jag känt att det är ett evigt bläddrande mellan sidor och appar i min iPad. Detta slipper jag om jag sitter med min PC, min Mac, min iPhone och min iPad samtidigt. Men hur många har möjlighet att göra det? Framför allt har inte våra elever den möjligheten. Appen SideBySide är ett bra alternativ. I appen kan jag öppna upp till fyra sidor samtidigt. Visst blir fönstren små men det är enkelt att flytta gränslinjen mellan sidorna och se större yta tillfälligt i ett av dem.I fönsterna går det, förutom att öppna webbsidor, att öppna filer, noteringsblad och en ”rit”-sida. Du kan koppla ditt Dropboxkonto för att enkelt hämta filer därifrån men också för att spara saker från appen såsom anteckningar och rit-sidan. Möjligheterna till källgranskning mellan sidor och dokument och att samtidigt arbeta utifrån informationen är superbra på detta sätt. Plocka upp olika källor och använd ett av fönsterna till att anteckna i. Nu slipper du att bläddra mellan webbsidor och anteckningsappar.

SideBySide

Appen är ganska lätt att navigera i, men det tar lite tid att laborera och lära sig hur man för över material från appen t ex genom att koppla sitt Dropboxkonto och spara anteckningar och ritningarna här. Trots detta är det en suverän app och den får 5 i betyg av mig.

Funktioner

  • 1-4 st fönster som är anpassningsbara i storlek.
  • Anpassa färgkod på fönsterlisten.
  • Öppna URL, dokument (pdf, Word, Pages, Keynote, PowerPoint, Numbers, Excel), ritark eller noteringssida.
  • Spara webbsidor eller annoteringar för att återkomma till dem senare. Sök bland dessa om du har många.
  • Spara webbsidor och noteringar för offline-användning.
  • Bokmärk i texter för att återkomma till samma ställe.
  • Mejla noteringar.
  • Koppla Dropbox och spara direkt där.
  • Skala av en webbsida och få ut bara texten. Jämför ”läsare” i Safari.

Tänk utanför appen

För elever som behöver ha text uppläst för sig finns möjligheten att hämta material, såsom pdf-filer, från webben och därefter lätt föra över till t ex Voice Dream Reader för att få den uppläst.

Appen är suverän för källkritiskt granskande. Här kan du ju plocka fram flera faktasidor samtidigt och verkligen jämföra informationen.

Om man vill studera något djur inför en bilduppgift kan man plocka fram flera olika bilder och ha dem som referensbilder när man ritar.

Undervisningens syfte

Bl Uppmuntra eleverna att ta egna initiativ och att arbeta på ett undersökande och problemlösande sätt.

Bi Ge eleverna förutsättningar att söka svar på frågor med hjälp av både systematiska undersökningar och olika typer av källor.

Bi  Fy  Ke  Bidra till att eleverna utvecklar ett kritiskt tänkande kring sina egna resultat, andras argument och olika informationskällor.

Förmågor som eleverna ska utveckla

Sh Söka information om samhället från medier, Internet och andra källor och värdera deras relevans och trovärdighet.

Sh  Analysera och kritiskt granska lokala, nationella och globala samhällsfrågor ur olika perspektiv.

Sv SvA Söka information från olika källor och värdera dessa.Verktyg
Anteckna

Ladda ner appen

Klicka för att enkelt komma direkt till rätt app för nerladdning!
Tips! Köper du betalappar från App Store eller Google Play har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka, utan att ange orsak. Läs mer hos PappasAppar.se!

Volume Purchase Program (VPP)

Köper du appen till skola eller förskola via VPP får du ytterligare 50% rabatt på priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser från Apple. Läs mer om VPP här!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Twitter
Recensenter
Facebook