Användningsområden

Med Babakus som hjälp kan elever med dyskalkyli räkna ut matteuppgifter. Den kan självklart användas av alla elever. Det fungerar att räkna alla räknesätten i verktyget och det går bra med tiotalsövergångar, decimaltalsräkning och multiplikation med tvåsiffriga tal. Så här löser man en additionsuppgift:Sättet att räkna är utvecklat av neuropsykolog Björn Adler och hans bok ”Vad är dyskalkyli? En bok om matematiksvårigheter” ingår i appen som en pdf-fil.

Appen får betyget 4 av mig för jag tycker inte att man ska behöva använda en hel räknesticka, med 10 st ”klossar”, utan bara plocka det antal man vill lägga till. Jag anser också att den ljusblå markören kan vara svår att se och läsa av. Men jag tycker att appen är bra för att den spänner sig över alla åldrar då man kan räkna väldigt många olika sorters tal med den.

Funktioner

I appen får man hjälp via flera stycken 10-staplar som representerar de olika talsorterna eller olika enheter om man vill det. Med hjälp av en flyttbar räknesticka kan man flytta en markör och när man flyttat de talsorter man ska så läser man av svaret.

I appen finns skriftlig information kring hur man räknar, länkar till youtubeklipp som konkret visar hur man räknar och även träningsprogram utformat som en handledning för pedagoger men även med räkneuppgifter för eleven.

Se en film för att få en introduktion av appens funktioner.

  • Sidor med 3, 5 eller 7 staplar
  • Visa/ta bort visning av räknesätt
  • Additions- och subtraktionssticka
  • Möjlighet att ändra till olika enheter
  • Träningsprogram
  • Länkat till youtubeklipp med instruktioner
  • Björn Adlers bok ”Vad är Dyskalkyli?”

Undervisningens syfte

Ma Utveckla intresse för matematik och tilltro till sin förmåga att använda matematik i olika sammanhang.

Ma Utveckla kunskap för att kunna formulera och lösa problem.

Ma Utveckla en förtrogenhet med grundläggande begrepp och metoder och deras användbarhet.

Förmågor som eleverna ska utveckla

Ma Lösa problem.

Ma Redogöra för beräkningar.Ladda ner appen

Klicka för att enkelt komma direkt till rätt app för nerladdning!
Tips! Köper du betalappar från App Store eller Google Play har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka, utan att ange orsak. Läs mer hos PappasAppar.se!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Twitter
Recensenter
Facebook