Användningsområden

Det första användaren möts av är Spela och Utforska. I Spela slumpas ett minispel i taget fram. I Utforska kan användaren själv välja vilket spel som ska spelas. Här kan man också se sitt bästa resultat på respektive spel.

Spelen ökar i svårighetsgrad ju fler stjärnor användaren samlar ihop. Vissa av spelen blir rejält mycket svårare ganska fort, till exempel ”Vad är klockan?”. Samtidigt är spelet både förlåtande och ibland även förklarande till de ”fel” som användaren gör, så det känns som om det inte gör så mycket. Istället får användaren en utmaning och kan förhoppningsvis lära sig av det. I spelet finns det ett belöningsmomentet som går ut på att samla insekter om användaren klarar ett spel tillräckligt bra. I Utforska kan man sedan titta på sina insekter.2012-12-29 21.10.01

Personligen gillar jag inte grafiken utan tycker att den är väldigt rörig.  Musiken är inte heller någon favorit, men den går att stänga av i Inställningar. Där kan man även aktivera en funktion att skapa olika användare, något som givetvis är bra om flera elever använder samma enhet. Trots att grafiken kan upplevas som rörig, är det aldrig någon tvekan om vad som ska göras i de olika delarna. Första gången på ett nytt moment kommer även en guidning i vad som ska göras.

2012-12-29 21.18.57

Priset kan verka en aning dyrt, men jag vågar nästan utlova många timmars spelande. Jämfört med till exempelvis ett traditionellt extrahäfte i  matematik tycker jag att det en bra investering. Appen har även några översättningsmissar, men jag antar att dessa kommer att åtgärdas i en kommande uppdatering.

Tack vare appens många olika spel, långa hållbarhet och att allt är på svenska ger jag den betyget 5 av 5.

Fler och fler personer hjälper till att översätta appar till svenska. Susanne Harelius på PappasAppar.se har översatt denna.

2012-12-29 22.17.15

Funktioner

  • Hela spelet är på svenska.
  • 17 st minispel: Vänster och höger, Klicka och räkna, Identifiering, Färg via siffror, Matcha former, Sök och finn, Räkna till 100, Jämförelser, Sortera räkna lägg ihop, Rita siffror och former, Sekvenser, Matte med 10, Division, Vad är klockan, Mönster, Vikt och längd, Plus och minus.
  • Möjlighet att skapa och ändra användarprofiler.
  • Nollställning av spelet.

Undervisningens syfte

Ma  Undervisningen ska bidra till att eleverna utvecklar intresse för matematik och tilltro till sin förmåga att använda matematik i olika sammanhang.

Ma  Genom undervisningen ska eleverna ges förutsättningar att utveckla förtrogenhet med grundläggande matematiska begrepp och metoder och deras användbarhet.

Ma  Undervisningen ska bidra till att eleverna utvecklar kunskaper för att kunna formulera och lösa problem samt reflektera över och värdera valda strategier, metoder, modeller och resultat.

Förmågor som eleverna ska utveckla

Ma  Formulera och lösa problem med hjälp av matematik samt värdera valda strategier och metoder.

Ma  Välja och använda lämpliga matematiska metoder för att göra beräkningar och lösa rutinuppgifter.Ladda ner appen

Klicka för att enkelt komma direkt till rätt app för nerladdning!
Tips! Köper du betalappar från App Store eller Google Play har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka, utan att ange orsak. Läs mer hos PappasAppar.se!

Volume Purchase Program (VPP)

Köper du appen till skola eller förskola via VPP får du ytterligare 50% rabatt på priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser från Apple. Läs mer om VPP här!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Recensenter
Twitter
Facebook