Användningsområden

Tankesmedjan tar ett nytt grepp på valrörelsen 2014 och lanserar en musikapp där de olika partiledarna får mötas i rap-battles. De har valt ut ett antal fraser och ord ur intervjuer och tal från vardera partiledare, 12 olika ljudspår per partiledare. Du skapar sedan fritt genom att välja mellan dessa ljudspår. Genom att välja auto-läget så kan du höra exempel på hur det kan låta. Låtarna du skapar kan du sedan dela med vänner.

DebalttleAppen är snygg med en enkel och tydlig grafik. Musiken du skapar låter bra, även för en nybörjare, men du vågar snabbt allt mer och får allt bättre låtar. Varje partiledare har ett eget skivomslag med både rappens typiska layout och med underfundiga låtnamn. Visst blir det en stereotyp bild av partierna och dess ledare med bara 12 ljudspår att välja mellan. Men det är gjort med en humor som även barn kan förstå och den kan väcka ett extra intresse för politik. Det kan dessutom leda till bra samtal om hur politiker framställs och vilka budskap de olika partierna har. Det här är absolut en app att testa och leka med. Den har potential att hålla längre än bara en valrörelse, till exempel i retorikundervisning.

Eleverna gillar appen och många laddar själva hem den.

Funktioner

  • Välj mellan alla riksdagspartiers partiledare
  • Autoläge eller skapa själv
  • Möjlighet att välja bakgrundsspår
  • Direktlänk till Tankesmedjans Valportal
  • Dela din mix via till exempel mail, Facebook eller Twitter

Undervisningens syfte

Mu Undervisningen i musik ska ge eleverna förutsättningar att utveckla en musikalisk lyhördhet som gör det möjligt att i samarbete med andra skapa, bearbeta och framföra musik i olika former.

Sh  Genom undervisningen ska eleverna ges möjlighet att utifrån aktuella händelser uttrycka och pröva sina ställningstaganden i möten med andra uppfattningar.

Förmågor som eleverna ska utveckla

Mu Skapa musik.

Sh Uttrycka olika ståndpunkter i aktuella samhällsfrågor och
argumentera utifrån fakta, värderingar och olika perspektiv.Ladda ner appen

Klicka för att enkelt komma direkt till rätt app för nerladdning!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Facebook
Twitter
Recensenter