Användningsområden

Djungeltid har flera olika möjligheter vad gäller inlärning av den analoga klockan. Du kan enkelt, via inställningar, välja svårighet på träningsmomenten. De olika momenten innefattar att avläsa klockan, själv ställa klockan efter angiven tid, beräkna tidsskillnad mellan klockor och att ställa in hur visarna står efter att en viss tid förflutit. Det finns flera inställningar att göra för att anpassa träningen för varje barn förutom att nivåanpassa: urtavlan och visarna kan få ett anpassat utseende, 24-timmars eller 12-timmarsklocka och talstöd och spelinställningar kring om det ska avkrävas ett svar eller inte. För läsande barn finns det möjlighet att samtidigt lära sig digital tid då detta står utskrivet i uppgiften.Under en av flikarna där man väljer träningsmoment kan man istället för träning välja att lära sig. Här finns information om de båda visarna och deras funktion och här kan man också lära sig vilket håll visarna rör sig och hur minut- och timvisaren rör sig då man t ex ställer fram klockan två timmar. Här finns mer att lära sig om man dessutom trycker på ”Mer info”. Det sista momentet kräver att man kan läsa eller att en vuxen visar och går igenom. Jag tycker att det är ett bra upplägg men tror inte att det utnyttjas särskilt mycket av dem som använder appen.

Appen får betyget 5 för att det finns så många olika träningsmoment och ändå handlar det helt och hållet om att lära sig klockan. Det är absolut den bästa klockträningsapp jag stött på.

Funktioner

 • Flera olika språk att välja.
 • Talstöd.
 • Välj bland 5 st olika träningsnivåer: 1h intervaller, 30 min intervaller, 15 min intervaller, 5 min intervaller och 1 min intervaller.
 • 12 h eller 24 h klocka.
 • Standardurtavla/romersk urtavla eller inlärningsurtavla med färgkodade visare och minuthjälp utskriven.
 • 6 st olika djuransikten att välja som urtavla och ha som uppmuntring.
 • Lägg in fler användare för att kunna anpassa och förinställa nivåerna.
 • Djungelljud, djurljud, klockuppdragningsljud och röst av/på.
 • Obegränsat antal uppgifter.
 • Gratulation efter 5 rätta svar av/på.
 • Svarsalternativ: Tillåt överhoppning, kräv svar eller kräv korrekt svar.
 • 4 st olika träningssätt.
 • Lär dig-skola.

Undervisningens syfte

Ma Utvecklar kunskaper om matematik och matematikens användning i vardagen.

Ma Matematiska begrepp och metoder och deras användbarhet.

Förmågor som eleverna ska utveckla

Ma Kunna tolka vardagliga och matematiska situationer samt beskriva och formulera dessa med hjälp av matematikens uttrycksformer.

Eleverna tycker till

Backaskolan tycker till på iPadpanelen.Områden
Lärande lek

Ladda ner appen

Klicka för att enkelt komma direkt till rätt app för nerladdning!
Tips! Köper du betalappar från App Store eller Google Play har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka, utan att ange orsak. Läs mer hos PappasAppar.se!

Volume Purchase Program (VPP)

Köper du appen till skola eller förskola via VPP får du ytterligare 50% rabatt på priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser från Apple. Läs mer om VPP här!

One Response to Djungeltid – Lär dig klockan

 1. Görel Olsson skriver:

  Bra app. Men önskvärt är att visarna bara går att vrida åt rätt håll. Eftersom en anledning till att många elever har svårt med analoga klockan är att de inte bara förväxlar stora o lilla visaren utan också vilket håll visarna går åt. Men genom att tvingas bara vrida åt rätt håll sitter det kanske i kroppen när de använt appen ett antal gånger.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Recensenter
Facebook
Twitter