Användningsområden

Användaren får börja med att välja en kategori, till exempel kroppen. I varje kategori får användaren läsa och höra ett ord eller en fras och för att komma vidare måste man trycka på rätt bild. Det går också att trycka på texten för att få den uppläst igen. Om man trycker på rätt ord hörs ett pling, trycker man på fel ord hörs ett ”felljud” och ordet som hör till den bilden visas.

2013-02-14 09.53.19Spelets svårighetsgrad ökar en aning ju längre man kommer i varje kategori. Från början har användaren bara två bilder att välja på, men bilderna blir fler och fler.

2013-02-14 09.56.24

I några kategorier, till exempel djur, kommer det mot slutet fraser i stil med ”grisen säger grymt grymt/the pig says oink oink”.

2013-02-14 09.52.54

Tyvärr saknas det funktioner i appen som motiverar användaren att fortsätta. När man klarat alla ord i en kategori går det inte att göra det bättre. Jag hade gärna sett upplåsning av nya kategorier, eller något annat för att öka spänningen.

Appen passar för undervisning i SFI och för nyanlända då det går att ställa om språk samt att bilderna ger bra diskussionsunderlag.

Jag kan se en nytta med denna app som ett sätt att lära in grundläggande engelska ord. Det är toppen att orden både står i klartext och att man får höra den läsas upp. Tack vare att det både finns en kvinnoröst och en mansröst blir det inte tjatigt. Tyvärr är det ingen app som man väljer att komma tillbaka till allt för många gånger, då det saknas utmaningar för användaren. Jag skulle även gärna se fler kategorier. Därför blir betyget 3.

Detta är en app som är primärt utvecklad för iPhone, men den går givetvis även att använda på en iPad.

Funktioner

  • 12 st kategorier med ord: kroppen, människor, djur, färger, siffror, mat, skolan, platser, hemmet, motsatser, stora tal, mat.
  • Uppläsning av orden som efterfrågas.

Undervisningens syfte

En  Undervisningen i ämnet engelska ska syfta till att eleverna utvecklar kunskaper i engelska språket och kunskaper om områden och sammanhang där engelska används.

Förmågor som eleverna ska utveckla

En   Utveckla sin förmåga att förstå och tolka innehållet i talad engelska och i olika slags texter.Områden
Lärande lek
Förmågor
Förstå Tolka

Ladda ner appen

Klicka för att enkelt komma direkt till rätt app för nerladdning!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Twitter
Facebook
Recensenter