Användningsområden

Den engelska utvecklaren pumkin.com har i Fun English gjort en app som vänder sig till barn och unga som möter engelska för första gången. Användaren möts av en meny med 9 st kategorier, där endast färger ingår i gratisversionen. Bakom varje kategori finns ett antal minispel, till exempel stavning och memory.

2013-02-12 21.35.13I appen får användaren både använda sin hörsel, läsförmåga och ibland även sin egen röst för att klara minispelen. Detta tycker jag är väldigt positivt, då det gör att flera förmågor kan utvecklas. I ett av minispelen ska användaren först repetera en röst som spelas in. Inspelningen används sedan till att klara nästa del av spelet. Smart! I minispelet nedan måste användaren lyssna på vilken färg som sägs och sedan måla objektet. Ibland blir det även färger som inte är på paletten, till exempel brun och grå.

2013-02-12 22.12.11

Det är väldigt mycket upprepningar, men tack vare att det är många olika röster upplevs spelet aldrig som tjatigt. Några minispel blir svårare och svårare, vilket gör att användaren lockas att fortsätta och ett antal av minispelen är på tid eller så ska användaren samla poäng. När ett spel är färdigt, sparas tiden/poängen i en high score-lista.

2013-02-12 21.31.00

Fun English är en otroligt välgjord, rolig och tilltalande app, som får en 4:a i betyg. Jag hade dock önskat att se vilka minispel som ingår i varje kategori innan köp.

Funktioner

  • 9 st kategorier: färger, djur, siffror, mat, fordon, kroppen, frukter, kläder och hus. (Endast färger ingår i gratisversionen. Övriga kategorier kostar 15 kr/st.)
  • Ett antal minispel i varje kategori.
  • Möjlighet att stänga av musik och att rensa high score-listan.

Undervisningens syfte

En  Undervisningen i ämnet engelska ska syfta till att eleverna utvecklar kunskaper i engelska språket och kunskaper om områden och sammanhang där engelska används.

Förmågor som eleverna ska utveckla

En  Utveckla sin förmåga att förstå och tolka innehållet i talad engelska och i olika slags texter.Områden
Lärande lek
Förmågor
Förstå Tolka

Ladda ner appen

Klicka för att enkelt komma direkt till rätt app för nerladdning!

One Response to Fun English – Engelska för barn

  1. Eva-Lotta Moser skriver:

    Hej!
    Kul att den fick ett så högt betyg.
    Jag har använt denna app i år 2 under ett par veckor nu och eleverna älskar den. Mycket bra och tydligt uttal och bra variationer på övningarna. Köper man alla kategorier på en gång blir det billigare, helt klart värd pengarna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Facebook
Twitter
Recensenter