Användningsområden

Jag fullkomligt jublade när denna app kom. Den är grymt rolig och riktigt bra. Här kan du spela ukulele på ett mycket enkelt sätt. Om du är lite kreativ och påhittig kan du även koppla ihop iPad och iPhone och göra en egen gitarrattrapp. I appen finns ett gäng låtar förinstallerade med rätt ackordföljd. Man kan även lägga in egna låtar med ackord och spara i appen. Koppla ihop iPaden med någon extra högtalare och spela och sjung med barnen. Programmet är enkelt att använda att de lite äldre barnen (mellanstadiet och uppåt) kan spela själva och varför inte designa sina egna gitarrattrapper i slöjden.Funktioner

  • Musikmaskin med 72 multisamplingar.
  • Automatiskt ”strumming mode” med 15 olika ackordmönster.
  • 132 st olika ackord.
  • Skapa egna ackord.
  • Spela in wav och MID.
  • Koppla ihop med iPhone Remote.

Tänk utanför appen

Man kan använda appen som ett sätt att få igång barnens intresse för att spela instrument. Man kan använda den i musiken och prata om rytm och taktkänsla.

Undervisningens syfte

Mu Eleverna ska ges möjlighet att utveckla kunskap att använda röst, musikinstrument, digitala verktyg samt musikaliska begrepp och symboler i olika musikaliska former och sammanhang.

Sl Undervisningen ska ge eleverna förutsättningar att utveckla idéer, överväga olika lös­ningar, framställa föremål och värdera resultat.

Te Eleverna ska ges förutsättningar att utveckla egna tekniska idéer och lösningar.

Förmågor som eleverna ska utveckla

Mu Spela och sjunga olika musikaliska genrer

Mu Skapa musik samt gestalta och kommunicera egna musikaliska tankar och idéer.

Sl Formge och framställa föremål i olika material med hjälp av lämpliga redskap, verktyg och hantverkstekniker.

Te Identifiera och analysera tekniska lösningar utifrån ändamålsenlighet och funktion.Ladda ner appen

Klicka för att enkelt komma direkt till rätt app för nerladdning!
Tips! Köper du betalappar från App Store eller Google Play har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka, utan att ange orsak. Läs mer hos PappasAppar.se!

Volume Purchase Program (VPP)

Köper du appen till skola eller förskola via VPP får du ytterligare 50% rabatt på priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser från Apple. Läs mer om VPP här!

One Response to Futulele – Spela gitarr har aldrig varit enklare

  1. Ola Nilsson skriver:

    Visst spelar man ukulele och inte gitarr…? En app med mycket trevliga samplingar och ett bra ljud, lite synd är det dock att man inte kan få öva fingersättning med ”riktiga ackord”. Som ackompanjemang i sångstunden för pedagoger som inte har eller behärskar ukulele, gitarr eller annat instrument är den dock strålande. Den är också tacksam att använda som rytm och samspelsträning även om just ukuleleljudet kan skära lite i öronen efter ett tag…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Facebook
Twitter
Recensenter