Användningsområden och funktioner

Geoboard är den perfekta geobrädesappen där du arbetar med symmetri, längd, area, omkrets, kongruens, bråk och vinklar.

Den är mycket enkel och lättanvänd app där du arbetar med geobrädan. Du slipper leta efter gummisnoddar och du behöver inte använda torra gummisnoddar som lätt går av. När du arbetar med Geoboard finns geobrädan och gummisnoddarna på samma plats och det finns massor av gummisnoddar att använda.Det enda som jag tycker är mindre bra med appen är att det tyvärr inte finns någon funktion i Geoboard för att spara elevernas arbeten.  Det går i och för sig att lösa med att ta en skärmdump för att vid ett annat tillfälle diskutera vidare kring bilden. Låt eleverna lägga in skärmdumpen i Photogene for iPad (länk till appen) och där lägga till text/symboler för att förtydliga hur eleverna tänker kring sitt arbete. För övrigt en toppenapp!

Du har två olika geobräden att välja mellan, ett bräde med 25 ”spikar” och ett större med 150 ”spikar”. Det finns 8 olika färger att välja på bland gummisnoddarna. Du har också möjlighet att fylla dina geometriska figurer med samma färg som gummisnodden du använder.

Lektionstips

Nämnaren: Geometri med geobräde
Examensarbete av Erik Olsson: Geobrädet i de senare åren vid grundskolan

Undervisningens syfte

Ma Undervisningen ska bidra till att eleverna utvecklar intresse för matematik och tilltro till sin förmåga att använda matematik i olika sammanhang.

Ma Vidare ska eleverna genom undervisning ges möjligheter att utveckla kunskaper i att använda digital teknik för att kunna undersöka problemställningar, göra beräkningar och presentera och tolka data.

Förmågor som eleverna ska utveckla

Ma Formulera och lösa problem med hjälp av matematik samt värdera valda strategier och metoder.

Ma Använda och analysera matematiska begrepp och samband mellan begrepp.

Ma Välja och använda lämpliga matematiska metoder för att göra beräkningar och lösa rutinuppgifter.

Ma Föra och följa matematiska resonemang.

Ma Samtala om, argumentera och redogöra för frågeställningar, beräkningar och slutsatser.

Eleverna tycker till

Eleverna och jag är alltså inte överens om vad vi tycker om Geoboard. Jag tycker den är toppen medan de tycker den är allmänt tråkig.Ladda ner appen

Klicka för att enkelt komma direkt till rätt app för nerladdning!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Recensenter
Twitter
Facebook