Användningsområden

Happi 123 kan användas av yngre elever då de ska träna sin taluppfattning, talordning och sedan börja räkna lite addition och subtraktion så smått. Talområdet är 0-10. Det finns tre typer av övningar; fingerräkning, dominospel och talmönster. I fingerräkning kan eleverna träna sig på att räkna saker och sträcka upp lika många fingrar på händerna (på skärmen) som antalet saker som visas. Detsamma gäller vid uträkning av enkla additions- och subtraktionsövningar. Eleven svarar genom att sträcka upp rätt antal fingrar och sedan dra i spaken. I dominospelet ska eleverna para ihop antalet prickar med en siffra. När alla brickor är utlagda belönas man med att en strömkrets har slutits via alla brickor och man kan tända en lampa. För yngre barn är det jättebra att få ett visuellt mönster över hur prickar kan placeras för att kunna se antalet utan att räkna dem. Dominot finns även som en additions- eller subtraktionsövning eller som en kluring. Talmönster är också en del som tas upp i appen. Sifferbrickor dyker upp och mitt bland dem saknas ett tal. Som belöning när man klarat av en bana får man välja ett klistermärke eller en accessoar till Happi Papi-tigern.

Jag vill ge appen en 5:a men jag tycker att det är lite vilseledande att man kan sträcka upp vilka fingrar som helst. Det hade varit bra om eleverna lärde sig ett mönster även för hur fingrarna kan arrangeras för att lätt läsa av antalet. Kan man ge 4,5? Nej, jag ger den en 5:a i alla fall och hoppas på att eleverna lär sig detta ändå.Funktioner

 • Övningar kring taluppfattning, talordning (mönsterigenkänning) samt additions- och subtraktionsräkning inom talområdet 0-10.
 • Bonus med blandade övningar på tid.
 • ”Klistermärken” och figuraccessoarer som belöningar.
 • Översiktskarta med alla belöningar.
 • Möjlighet att stänga av och sätta på bakgrundsljud.
 • 5 st språk, förutom svenskan, att välja bland.
 • Nollställ alla belöningar och ta bort uppläsningsstödet via inställningar > program och inte i appen.

Undervisningens syfte

Ma Utvecklar intresse för matematik och tilltro till sin egen förmåga att använda matematik i olika sammanhang.

Förmågor som eleverna ska utveckla

Ma Välja och använda lämpliga matematiska metoder för att göra beräkningar och lösa rutinuppgifter.

Ma Lösa problem samt reflektera över och värdera valda strategier, metoder, modeller och resultat.

Eleverna tycker till

 Områden
Lärande lek
Utvecklare
Happi Papi

Ladda ner appen

Klicka för att enkelt komma direkt till rätt app för nerladdning!
Tips! Köper du betalappar från App Store eller Google Play har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka, utan att ange orsak. Läs mer hos PappasAppar.se!

Volume Purchase Program (VPP)

Köper du appen till skola eller förskola via VPP får du ytterligare 50% rabatt på priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser från Apple. Läs mer om VPP här!

4 Responses to Happi 123 – Lek och spela fram taluppfattningen

 1. Karin Karlsson skriver:

  Tack för en kanonbra sida för mig som förälder och pedagog. Något som jag tror skulle kunna förbättra siten hade kunnat vara en ”flik” som kan kallas ”recensenternas favoriter”. Jag har redan märkt att vissa recensenter passar mig bättre och då kanske vi har samma smak inom flera områden/ämnen och för samma åldersgrupper.

 2. Hej Karin! Tack för att du hör av dig! Har du sett ”Läs mina recensioner!” till höger på sidan? Där kan du klicka på den recensent som du fastnat för och alla hennes/hans recensioner kommer fram. (Fast du var kanske ute efter ytterligare funktionalitet?)

 3. Karin Karlsson skriver:

  Ja Joakim! Jag tänker när ”appbanken” växer och blir stor, som den kommer bli ;). Då kan det vara bra att ha recensenternas allra bästa inom varje område/ämne och ålder. Är du med?

 4. Jag är med! Men lite tveksam. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Recensenter
Facebook
Twitter