Användningsområden

iStudiez Pro är en app som hjälper dig att planera både din skoldag och din vardag, du kan skapa den struktur som du behöver. Den finns både som gratisversion och som betalversion och det är helt klart värt att köpa appen. I appen kan du skapa ditt schema över dagen och du kan lägga in läxor, så du hela tiden vet vad du ska göra. Appen passar bäst elever som går på högstadiet eller är äldre, då det är viktigt att kunna läsa och skriva samt kunna den digitala klockan. Yngre elever kan använda den, men kan få svårt att själva använda dess fulla potential.

Vi använde appen första gången i ett iPad-projekt vi genomförde på en 6-9-skola. I projektet ingick sex stycken elever som alla var i behov av struktur. Samtliga hade individuella scheman och för att underlätta arbetet valde vi att lägga in elevernas schema i en Gmail-kalender för att sedan delge eleverna och ansvarig pedagog respektive schema. Det som krävdes för att detta skulle fungera var att alla hade ett Gmail-konto. Genom att pedagoger fick tillgång till elevernas scheman, fick eleverna hjälp med att komma igång med appen, innan de själva tog över arbetet. Eleverna tyckte att det var en trygghet.Det går även att skapa scheman direkt i appen, få varje ämne färgkodat i den färg som önskas samt möjlighet att lägga in i vilken sal eleven ska vara. Vill och behöver du kan du även lägga in påminnelse inför varje schemalagd aktivitet och välja hur lång tid innan du vill få den. Bra är att det går att synka ett schema mellan alla sina iOS-enheter (iPad, iPhone, iPod touch samt Mac). Schemat synkas även med den vanliga kalenderfunktionen som finns i iPhone och iPad.

iStudiez Pro

iStudiez Pro är en möjligheternas app vad gäller att skapa struktur för de elever som behöver det. Eleverna i vårt projekt tyckte mycket om den. Dock anser vi att det är bra med vuxenstöd till en början, så eleverna kommer igång med appen ordentligt och vet och förstår alla dess funktioner. Genom att förstå alla dess funktioner, går det att utnyttja appen optimalt.

I appen går det att se en dag i sänder, vilka lektioner dagen innehåller och vilka eventuella läxor du lagt in. Det går även att se en veckovy, så du vet hur din vecka kommer att bli. Du ser hela tiden i appen var du är under dagen och vilka lektioner du har kvar. Då du är inne i en lektion räknas tiden ner. För att appen ska bli ännu bättre, anser vi att det borde finnas möjlighet att välja mellan digital och analog klocka samt att nedräkningen av tid även skulle kunna visas genom en liggande stapel som blir mindre och mindre. Då skulle appen även kunna användas av yngre elever.

Funktioner

 • Veckoöversikt eller dagsvy.
 • Möjlighet att lägga in aktiviteter som enskild eller återkommande händelse.
 • Färgkodning.
 • Påminnelser för både schemaaktiviteter och läxor/prov.
 • Skapa schema direkt i appen eller i kalenderfunktionen i Gmail.
 • Synkronisera schemat mellan alla dina iOS-enheter och även den vanliga kalenderfunktionen.
 • Nedräkning av tid.
 • I samma vy går det att se dagens schema och inlagda läxor.

Koppling till Lgr 11

Lgr11 Skolans mål är att varje elev tar ett personligt ansvar för sina studier och sin arbetsmiljö.

Lgr11 Alla som arbetar i skolan ska uppmärksamma och stödja elever i behov av särskilt stöd, och samverka för att göra skolan till en god miljö för utveckling och lärande.

Lgr11 Läraren ska tillsammans med eleverna planera och utvärdera undervisningen.Verktyg
Planera

Ladda ner appen

Klicka för att enkelt komma direkt till rätt app för nerladdning!

3 Responses to iStudiez Pro – Skapa struktur över din skoldag och vardag

 1. Daniel Sylén skriver:

  Bra jobbat damerna!
  //Magister D

 2. Daniel Sylén skriver:

  …och vilken fin bild!!!

 3. Åsa skriver:

  Härligt att se er även här! Ska genast lära mig mer om denna app!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Facebook
Twitter
Recensenter