Användningsområde

Make Beliefs Comix är en app du använder för att göra en seriestrip. Den bygger på webbtjänsten med samma namn. När man ser appen för första gången ser den tyvärr lite rörig ut men den är otroligt enkel att hantera. När du har valt om du vill ha 2, 3 eller 4 rutor på din rad börjar du med att lägga en färg som bakgrund eller välja en bakgrundsbild. Båda dessa saker gör du via val längst ner till höger i bild. I mitten finns sedan figurerna och prat- och tankebubblor. I vänstermenyn kan du ordna objekten framför/bakom varandra, vända dem, förstora/förminska, flytta eller radera.

make beliefDöp sedan din seriestrip och skriv in att du är författaren i rutorna högst upp innan du väljer save/email i vänstra menyn eller klickar på ”next” till höger. I menyn som dyker upp kan du väja att gå tillbaka och redigera, skapa ny (ett varningsmeddelande kommer upp om att den du just skapat inte kommer att sparas), spara till ditt album eller maila.

Det är synd att man inte kan lägga till fler rader med rutor utan måste skapa korta seriestrippar och om man vill ha en längre serie får man spara varje rad för sig och sätta samman i en annan app. Detta är enkelt fixat men onödigt om funktionen bara hade funnits i appen. Appen får en fyra av mig. Den är enkel att använda, men eftersom att jag saknar funktionen att göra fler rader med rutor samt att jag hade önskat en funktion för att lägga in egna bilder blir det inte full pott. Det hade även varit kul med möjligheten att få sina egna bilder omgjorda till figurer som passar appens övriga bilder.

Funktioner

 • 2, 3 eller 4 rutor för din seriestrip.
 • Färdiga bakgrundsbilder eller en färg som bakgrund.
 • 44 personer eller djur med vars 4 olika kroppshållningar.
 • Saker, smådjur och annat att lägga till i sceneriet.
 • Prat- och tankebubblor i olika utformningar och storlekar.
 • Vänd, ändra storlek och flytta bilder och objekt.
 • Ordna bilder och objekt framför eller bakom varandra.
 • Radera bilder och objekt.
 • Döp seriestrip och ange författare. Detta syns sedan i ovankant på den sparade seriestrippen.
 • Spara seriestrip till bildalbum.
 • Maila seriestrip.

Tänk utanför appen

Seriestrippen är enkel att göra helt färglös och kan då användas för färgläggning när du skrivit ut den. Innan barnen får färglägga kan de ha fått tolka budskapet som du eller någon annan lagt in i den. Det kan t ex handla om problemlösning i olika situationer eller så kan det vara en början på en berättelse som barnen sedan ska fortsätta på. Detta skulle kunna engagera en hel klass i tur och ordning. Du påbörjar en berättelse som ett eller två barn fortsätter på osv.

Undervisningens syfte

Bl Undervisningen ska bidra till att eleverna utvecklar sin kreativitet och sitt intresse för att skapa.

Bl Undervisningen ska bidra till att eleverna utvecklar förståelse för hur bildbudskap utformas i olika medier.

Bl Genom undervisningen ska eleverna ges möjlighet att använda sina kunskaper om olika typer av bilder i det egna bildskapandet.

Förmågor som eleverna ska utveckla

Bl Kommunicera med bilder för att uttrycka budskap.

Bl Skapa bilder med digitala och hantverksmässiga tekniker och verktyg samt med olika material.

Bl Undersöka och presentera olika ämnesområden med bilder.Ladda ner appen

Klicka för att enkelt komma direkt till rätt app för nerladdning!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Facebook
Recensenter
Twitter