Användningsområden

Sugen på färdighetsträning av varje räknesätt för sig eller kombinerat? Här får du en bingobricka med 5×5 rutor och du fyller den efter hand med markörer som är animerade små, söta monsterfigurer (Bingo Bugs). Spelet är väldigt enkelt att starta. Skapa din profil eller ställ in profiler till dina elever. Det går att ha upp till 30 st profiler. Välj räknesätt och svårighetsnivå och sedan är du igång med att placera ut dina markörer efter hand som du löser räkneuppgifterna. När du spelar kan du se antal fel som gjorts men också hur lång tid spelandet tagit. Du får också ett slutresultat när du fått bingo och sedan finns en ”scoreboard” för att du ska se tidigare resultat. Dessa uppgifter kanske man kan ha för att utmana sig själv och se sina framsteg.När du fått bingo får du, som belöning, ett litet monster. Detta kan du sedan använda till ett litet avkopplande mellanspel där man skjuter sina monster med en slangbella för att samla in guld- och silvermynt. Detta lilla spel är lätt att fastna i så jag ser en viss fara med att det finns i appen.

Jag tycker inte att appen är särskilt nytänkande, men den tränar färdigheter och eftersom det finns bra möjlighet att utmana sig själv genom att följa sina resultat hela vägen, så ger jag appen en fyra.

Funktioner

 • 5 st profiler och 8 st avatarer. (Det går att välja 30 olika profiler. Klicka på pilen längst ner, så kan du skriva in fler än fem.)
 • 5 st spellägen, varje räknesätt för sig och ett med blandade räknesätt.
 • 3 st nivåer.
 • Belöning i form av ”Bingo Bugs” som man sedan kan spela med.
 • Resultattavla med varje profils resultat för varje spelläge och nivå. Även alla profilers i en gemensam resultattavla.
 • Settings med möjlighet att nollställa resultaten och ta bort profilerna

Koppling till Lgr11

Jag har svårt att koppla appen till syfte och förmågor i Lgr 11 och får istället konstatera att den kan fungera för att arbeta med det centrala innehållet i matematik för åk 3:

”De fyra räknesättens egenskaper och samband.”

Eleverna tycker till

Inlägg på Ipadpanelen.se från Eskelhems skola 4-6

 Ladda ner appen

Klicka för att enkelt komma direkt till rätt app för nerladdning!
Tips! Köper du betalappar från App Store eller Google Play har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka, utan att ange orsak. Läs mer hos PappasAppar.se!

Volume Purchase Program (VPP)

Köper du appen till skola eller förskola via VPP får du ytterligare 50% rabatt på priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser från Apple. Läs mer om VPP här!

3 Responses to Math Bingo – Utmana dig själv i mattebingo

 1. Anna Staf skriver:

  Det går att välja 30 olika profiler. Klicka på pilen längst ner, så kan du skriva in fler än fem.

 2. Annelie skriver:

  Bra att veta! Tack för informationen/Annelie

 3. Lucas skriver:

  Tack för tipset, ska prova!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Twitter
Recensenter
Facebook