Användningsområden

Math Doodles är en grymt bra matematikapp från Carstens Studios. Företaget har även gjort apparna Symmetry Shuffle och Sums Stacker. I Math Doodles ingår Sums Stacker som ett av tre matematiska spel/pussel.

I Sums Stacker finns det tre staplar med tal. Under varje stapel finns en summa. Genom att flytta omkring siffrorna mellan de olika staplarna kan man få summan av talen att bli samma som summan under stapeln.I Connect Sums övar man på addition genom att få en given summa, och sedan ska man välja ut de tal som tillsammans är lika med den summan.

I Unknown Square finns det åtta tal i ett rutnät. Ett tal saknas och det gäller att lista ut vilket. Till sin hjälp får man reda på vad summan av det okända talet och två andra givna tal blir.

Gränssnittet är intuitivt och eftersom svårighetsgraden går att justera passar den både yngre och äldre elever.

Jag tror många kan förbättra och fördjupa sin taluppfattning med denna app. Högsta betyg!

Math Doodles

Funktioner

Trots att appen egentligen bara består av tre spel där man främst övar på grundläggande addition är jag väldigt imponerad av appen, främst eftersom Math Doodles är exceptionellt bra när det gäller olika representationer av tal som man kan välja bland. Tärningar, mynt, händer, romerska siffror, hål, kinesiska, arabiska, hindi, binärt och många, många fler.

Man kan välja att spela på tid (1-5 min) eller utan tid.

Tänk utanför appen

Eftersom utvecklarna redan har skapat en app med så otroligt många alternativ känns det inte som att man behöver ta denna appen längre. Den är ensam i sitt slag och fulländad för de användningsområden den har, främst additionsträning. Använd med fördel appen i par eller grupp för att träna på representationer som inte är bekanta sedan tidigare. Det kommer garanterat att bli spännande diskussioner och resonemang kring mönster och tal.

Undervisningens syfte

Ma Undervisningen ska ge eleverna möjlighet att uppleva estetiska värden i möten med matematiska mönster, former och samband.

Ma Utveckla förtrogenhet med grundläggande matematiska begrepp.

Ma Utveckla kunskaper om historiska sammanhang där viktiga begrepp och metoder i matematiken har utvecklats.

Förmågor som eleverna ska utveckla

Ma Använda matematikens uttrycksformer för att samtala om, argumentera och redogöra för frågeställningar, beräkningar och slutsatser.

Eleverna tycker till

”I den här appen lär man sig matte och engelska för alla instruksjioner är på engelska. Det finns fyra olika minispel i appen i den ena skall man flytta tärningar så dom blir tal som står på staplar. I ett annat av spelen skall man plussa tärningar så det blir ett annat tal. Den tredje spelet förstår jag inte alls. Den fjärde skall man mosa en fluga som sitter på en klocka. Jag tycker att appen var rolig men lite svår att förstå. Så jag tycker att appen behöver lite bettre instruksjioner annars var den väldigt bra.”

Tor 9 årOmråden
Lärande lek

Ladda ner appen

Klicka för att enkelt komma direkt till rätt app för nerladdning!
Tips! Köper du betalappar från App Store eller Google Play har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka, utan att ange orsak. Läs mer hos PappasAppar.se!

Volume Purchase Program (VPP)

Köper du appen till skola eller förskola via VPP får du ytterligare 50% rabatt på priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser från Apple. Läs mer om VPP här!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Recensenter
Twitter
Facebook