Användningsområden

Räkna godis och mata människor tills de får en sockerchock! En ganska galen idé men barnen tycker att det är rätt roligt att se dem storkna och spotta ut godiset. Den här appen har oändliga möjligheter och passar såväl nybörjare som lite mer avancerade matematiker. I appen kan du välja mellan tre olika delar, räknesätt, nummerquiz och packa godis. I varje del tränar du olika matematiska förmågor.

imageNär man väljer räknesätt får man först välja om man vill ha addition, subtraktion, multiplikation eller division. Man kan även välja blandat om man vill. Då får man tal som man ska räkna ut, ett antal godisbitar kommer upp och ett antal alternativa svar. Det som är ett stort plus är att man både ser talet uppställt och att en röst läser talet samt att man kan markera de godisbitar som man har räknat. På detta sätt blir det väldigt tydligt för den som räknar, man kan inte räkna samma godis två gånger. Här ser jag också en möjlighet att visa barnen olika räknestrategier.

image

I nummerquizen får man välja om man vill ha låga, mellanhöga eller höga tal. Här säger en röst ett tal som man sedan ska hitta i de alternativ som finns. Här tränas numeriska färdigheten och att känna igen siffror. Jag förstår barnens fascination för det ser roligt ut när de ska äta hundratals godisar.

image

I delen ”Packa godis” får man välja hur många godisbitar man ska packa i varje påse. När man har packat tio påsar kan man slå ihop dessa och man får en kartong. När man har tio kartonger och lägger ihop dem får man något annat format och så här kan man fortsätta arbeta i oändlighet. Det kan vara lite tidskrävande men spännande för att se vad som händer när man lägger ihop tio lådor för det blir nya saker varje gång. Om man vill, kan man öppna påsarna eller kartongerna och börja om. I räkneskedet får barnet hjälp med att räkna både visuellt och auditivt, vilket kan vara en hjälp för barn i yngre åldrar. Här tränar man ental, tiotal och hundratal.

IMG_1554

Appen är enkel att använda och man får tydliga instruktioner för vad man ska göra. Jag ger den ett ganska högt betyg för att jag anser att man kan träna många olika matematiska färdigheter på ett lekfullt sätt, samt att den är användbar högre upp i åldrarna.

Funktioner

  • Tre alternativa spel: räknesätt, nummerquiz och packa godis.
  • Träna på låga och höga tal.
  • Träna ental, tiotal och hundratal.
  • Fyra räknesätt: addition, subtraktion, multiplikation och division.

Undervisningens syfte

Ma Genom undervisningen ska eleverna ges förutsättningar att utveckla förtrogenhet med grundläggande matematiska begrepp och metoder och deras användbarhet.

Ma Undervisningen ska bidra till att eleverna utvecklar intresse för matematik och tilltro till sin förmåga att använda matematik i olika sammanhang.

Förmågor som eleverna ska utveckla

Ma Välja och använda lämpliga matematiska metoder för att göra beräkningar och lösa rutinuppgifter.Förmågor
Använda Välja

Ladda ner appen

Klicka för att enkelt komma direkt till rätt app för nerladdning!
Tips! Köper du betalappar från App Store eller Google Play har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka, utan att ange orsak. Läs mer hos PappasAppar.se!

Volume Purchase Program (VPP)

Köper du appen till skola eller förskola via VPP får du ytterligare 50% rabatt på priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser från Apple. Läs mer om VPP här!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Twitter
Recensenter
Facebook