Användningsområden

Montessori Numbers går ut på att eleven lär sig det komplexa sambandet mellan mängd och siffror genom att själv vara aktiv. Appen är uppdelad i fem olika delar där fyra liknar varandra i sitt upplägg. Användaren får en uppgift, till exempel att lägga upp ett eller flera tal med antingen material eller siffror. Den sista delen går ut på att spåra siffror.

2013-05-15 19.38.54Det finns sex olika material/symboler att använda till övningarna, från klassiska montessorikulor och klossar till färgglada bilar eller blommor. Materialet är tydligt uppdelat i ental, tiotal och hundratal. En röst läser upp siffrorna i några delar av spelet och det går att byta språk mellan amerikansk, brittisk eller australiensisk engelska. Tyvärr går det inte att välja svenska.

2013-05-15 19.33.11

När användaren har löst en eller flera uppgifter, hamnar man i det så kallade Building Game, där syftet är att lära känna materialet på ett lekfullt sätt. Det användaren får göra är helt enkelt att placera ut det som finns på skärmen fritt och ”leka” med det. Detta kan avslutas när som helst för att göra nästa uppgift.

Jag har provat appen med en grupp elever som går i slutet på årskurs 1. Samtliga har gått förbi den grundläggande matematiska taluppfattningen och de tyckte att appen var alldeles för enkel. I rätt skede av taluppfattningsinlärningen kan dock detta vara väldigt bra app att använda, då den är tilltalande med bra grafik och ljud. För att få ut maximalt av appen så tror jag att man måste sitta med som pedagog med en eller ett par elever, på grund av att det saknas svenskt tal. Den enda motivationen till att gå vidare och göra fler uppgifter är Building Game och det anser jag inte är tillräckligt för att bibehålla intresset för appen. På grund av detta ger jag Montessori Numbers en trea i betyg.

Funktioner

  • Tal och mängdträning mellan 1-999.
  • Spårning av siffror 0-9.
  • Sex olika material/symboler att välja mellan.
  • Möjlighet att ställa tidsgräns.
  • Brittisk, amerikansk eller australiensisk engelska.

Undervisningens syfte

Ma  Undervisningen ska bidra till att eleverna utvecklar intresse för matematik och tilltro till sin förmåga att använda matematik i olika sammanhang.

Ma  Genom undervisningen ska eleverna ges förutsättningar att utveckla förtrogenhet med grundläggande matematiska begrepp och metoder och deras användbarhet.

Förmågor som eleverna ska utveckla

Ma  Formulera och lösa problem med hjälp av matematik samt värdera valda strategier och metoder.Ladda ner appen

Klicka för att enkelt komma direkt till rätt app för nerladdning!
Tips! Köper du betalappar från App Store eller Google Play har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka, utan att ange orsak. Läs mer hos PappasAppar.se!

Volume Purchase Program (VPP)

Köper du appen till skola eller förskola via VPP får du ytterligare 50% rabatt på priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser från Apple. Läs mer om VPP här!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Recensenter
Facebook
Twitter