Användningsområden

Med denna app kan du förvandla tvådimensionellt till tredimensionellt. Du väljer en bild av ett ansikte, som du fotograferat eller hämtat från internet. Därefter markerar du haka, ögon, näsa och mun och vips – så har du gjort fotot animerat med ögon som blinkar och en mun som öppnar och stänger sig, i takt med din inspelade röst.

Morfo är en fantastisk app med så mycket potential, särskilt i skolor. Med denna app kan man animera allting. En hund kan bli levande, en historisk person kan berätta om sina upplevelser och påhittade personer från böcker och berättelser blir plötsligt verkliga.Gör så här:

1. I appen väljer du antingen en bild från Dina bilder, eller tar ett nytt foto. Observera att det ska vara en närbild på ett ansikte.

IMG_0228

2. Justera bilden så att den stämmer in med den ritade konturen som framträder. Förstora eller förminska den ritade konturen genom att nypa med fingrarna på skärmen.

3. Justera så att ögonen hamnar på rätt plats, därefter näsan och sist munnen.

4. Om du vill kan du finjustera ögonens position, samt färg. Likaså de andra ansiktsdelarna.

5. När du är klar med detta så är din bild animerad. Av ditt foto ser du nu ett ansikte där ögonen och munnen rör sig.

6. I nästa steg kan du antingen välja att prata in en text (max 30 sekunder), eller välja att animera bilden ytterligare genom att välja olika masker på ansiktet eller olika musik som gör att personen på fotot diggar loss.

IMG_0229

Jag tycker att appen är värd en fyra därför att den kan göra något som var helt omöjligt att göra förr. Det jag tycker kan förbättras med appen är en längre inspelningstid. Nu är maxtid 30 sekunder och det är lite för kort tid om personen på fotot ska prata lite längre. Då får man spela in flera gånger och spara ned i kamerarullen och klippa ihop dem i en annan app, t.ex. iMovie.

Funktioner

  • Förvandla vänner, kändisar, husdjur , ritade ansikten eller föremål till animerade 3D-figurer.
  • Spela in och dela videoklippen av dina karaktärer direkt i appen.
  • Applicera peruker och smink – 7 st temapaket med över 80 st olika kostymer.
  • Låt ansiktena rocka loss till musik.
  • Skicka karaktärerna via e-post.
  • Använd sex roliga färdiga karaktärer på en gång, utan att lägga till egen bild.
  • Obegränsad lagring av dina karaktärer i appen.

Tänk utanför appen

Med denna app kan man animera allting. En hund kan bli levande, en historisk person kan berätta om sina upplevelser och påhittade personer från böcker och berättelser blir plötsligt verkliga.

I musik kan eleverna låta Mozart få berätta om sitt liv. I svenska kan en författare berätta om sin bok. I matematik kan en person berätta en räknesaga. Man kan till och med tänka sig att eleverna ritar ett eget ansikte som de sedan animerar.

I filmklippet nedan fick mina elever i åk 7 hitta på ett matematiskt problem utifrån en OS-kändis. Området var algebra. I detta exempel ser ni Marcus Hellner som ställer en fråga om sina medaljer.

Undervisningens syfte

Sv  Eleverna ska stimuleras till att uttrycka sig genom olika estetiska uttrycksformer.

Sv SvA  Få tilltro till sin språkförmåga så att de vågar uttrycka sig i olika sammanhang och för skilda syfte.

En  Mspr  Genom undervisningen ska eleverna ges möjlighet att utveckla en allsidig kommunikativ förmåga. Denna förmåga innebär att förstå talad och skrivet språk, att kunna formulera sig och samspela med andra i tal och skrift och kunna anpassa sitt språk till olika situationer, syften och mottagare.

Bl  Undervisningen ska bidra till att eleverna utvecklar sin kreativitet och sitt intresse för att skapa.

Förmågor som eleverna ska utveckla

Sv  En  Mspr  SvA  Formulera sig och kommunicera i tal och skrift.

Bl  Kommunicera med bilder för att uttrycka budskap.

Bl  Skapa bilder med digitala tekniker.Ladda ner appen

Klicka för att enkelt komma direkt till rätt app för nerladdning!
Tips! Köper du betalappar från App Store eller Google Play har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka, utan att ange orsak. Läs mer hos PappasAppar.se!

Volume Purchase Program (VPP)

Köper du appen till skola eller förskola via VPP får du ytterligare 50% rabatt på priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser från Apple. Läs mer om VPP här!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Facebook
Recensenter
Twitter