Användningsområden

I Mystery Math Town får användaren ikläda sig rollen av ett litet spöke, som ska rädda sina kompisar eldflugorna som någon har fångat. Dessa eldflugor (50 stycken) sitter i glasburkar i olika hus i staden Math Town.

2013-08-08 21.19.53Spelet går ut på att besöka ett hus i taget och leta efter eldflugor. För att komma igenom huset måste ett antal matematiska problem lösas. Svaret och räknesättet är alltid givet och med hjälp av insamlade tal ska användaren lösa uppgifterna. Till sin hjälp har användaren även tre livlinor med möjlighet att hoppa över ett problem. När användaren har hittat alla eldflugor i ett hus, låses nästa hus upp. Uppgifterna är helt utan tidspress.

2013-08-08 21.06.35

Spelet är ganska anpassningsbart, då det går att välja flera talområden och även räknesätt. Spelet blir också en aning svårare ju längre man kommer, då husen blir större med fler rum. I spelet går det även att skapa flera användare, vilket gör att flera elever kan använda samma iPad.

2013-08-18 20.42.30

2013-08-18 19.35.09

I husen finns det även saker som användaren kan trycka på. Till exempel finns det tavlor som säger lite roliga saker, dock endast på engelska. En bit in i spelet ges användaren möjlighet att även samla guldmynt och när ett visst antal guldmynt är insamlade, får man en tavla till ett galleri.

Mystery Math Town är ett ganska trevligt spel, med inbjudande grafik och ljud. Det jag gillar i appen är att det både blir svårare och läggs på fler moment under spelets gång, samt att det går att välja svårighetsgrader med olika talområden och räknesätt. Samtidigt kan jag se en risk att det blir för mycket upprepningar och att spela igenom hela spelet, för ska man hitta samtliga eldflugor kommer det att ta ganska lång tid. Om det funnits fler utmaningar och lite större variation i appen hade det blivit en femma i betyg, men nu ger jag den en stark fyra.

Funktioner

  • Möjlighet att skapa flera användare.
  • Addition, subtraktion eller multiplikation i olika talområden.
  • Tal och text på engelska.
  • Möjlighet att stänga av musiken.

Undervisningens syfte

Ma  Undervisningen ska bidra till att eleverna utvecklar intresse för matematik och tilltro till sin förmåga att använda matematik i olika sammanhang.

Ma  Genom undervisningen ska eleverna ges förutsättningar att utveckla förtrogenhet med grundläggande matematiska begrepp och metoder och deras användbarhet.

Förmågor som eleverna ska utveckla

Ma Välja och använda lämpliga matematiska metoder för att göra beräkningar och lösa rutinuppgifter.Ladda ner appen

Klicka för att enkelt komma direkt till rätt app för nerladdning!
Tips! Köper du betalappar från App Store eller Google Play har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka, utan att ange orsak. Läs mer hos PappasAppar.se!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Recensenter
Facebook
Twitter