Användningsområden

Ni som har läst mina tidigare recensioner har nog gissat att jag är svag för bra matteappar. Saker som vanligtvis görs på papper eller med annat material blir många gånger enklare med en app. Jag som pedagog behöver inte lägga ner lika mycket tid på att förbereda själva materialet, vilket ger mig tid över till annat.

Den här gången har turen kommit till appen Number Pyramid. Alla som undervisat matematik har säkert någon gång kommit i kontakt med nummerpyramider. Det är pyramider som är uppbyggda av tal. Talet i toppen av pyramiden är summan av de två talen undertill. De i sin tur är summan av sina respektive underliggande tal och så vidare. Det kan kanske låta lite väl enkelt, men faktiskt har jag upplevt att eleverna blir inspirerade av upplägget. De löser problem, utför huvudräkning och gör snabba överslag för att lösa pyramidens gåta. Det går inte att ta miste på deras stolthet när de löst en svår pyramid.Number Pyramid har förinställda svårighetsgrader för förskoleklass upp till åk fyra (K-4 enligt utvecklaren), men som vi alla pedagoger vet är det inte den faktiska åldern som styr elevens färdigheter. Jag skulle vilja påstå att även en del högstadieelever har nytta av den här appen. Dessa svårighetsgrader går i sin tur att korrigera, vilket gör att appen har väldigt många valmöjligheter när det gäller svårighetsgraden.

IMG_0300

För att fylla i pyramiden knackar du helt enkelt på rutan du vill fylla och skriver sedan talet med siffrorna till höger.

Jag gillar verkligen Number Pyramid. De många valmöjligheterna gör att alla elever kan utmanas på sin nivå. Det enkla upplägget gör att de snabbt förstår hur de ska göra och kan fokusera på uppgiften. Trots bilden på pyramiderna i bakgrunden känns den lite trist i sitt gränssnitt, vilket faktiskt drar ner betyget ett snäpp. Jag hade önskat möjligheten att kunna skapa egna pyramider, det hade gett appen ett bättre djup. Ett förslag på ytterligare ett spelsätt tycker jag är att få alla talen till pyramiden och sedan dra och släppa dem på rätt ställe. Det hade tränat elevernas förmåga att göra överslag på ett ännu bättre sätt.

Jag ger Number Pyramid fyra i betyg.

Funktioner

  • Spelsätt 1: Skill Building. Samla rosetter genom att klara pyramider.
  • Spelsätt 2: Time Challenge klara så många minipyramider du kan på 30 sekunder.
  • Möjlighet att välja om du ska träna addition, subtraktion eller båda två.
  • Möjlighet att lägga till negativa tal.
  • Möjlighet att få ledtrådar och kontrollera dina redan lagda tal.
  • Möjlighet att stänga av ljudet (nästan den viktigaste funktionen).

IMG_0299

Undervisningens syfte

Ma  Undervisningen i ämnet matematik ska syfta till att eleverna utvecklar kunskaper om matematik.

Ma  Undervisningen ska bidra till att eleverna utvecklar intresse för matematik.

Förmågor som eleverna ska utveckla

Ma  Välja och använda lämpliga matematiska metoder för att göra beräkningar och lösa rutinuppgifter.Ladda ner appen

Klicka för att enkelt komma direkt till rätt app för nerladdning!
Tips! Köper du betalappar från App Store eller Google Play har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka, utan att ange orsak. Läs mer hos PappasAppar.se!

Volume Purchase Program (VPP)

Köper du appen till skola eller förskola via VPP får du ytterligare 50% rabatt på priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser från Apple. Läs mer om VPP här!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Twitter
Facebook
Recensenter