Uppdatering 2015-02-05

Alla ritverktyg som tidigare tillhandahållits som köp inuti appen från och med nu är kostnadsfria och medföljer automatiskt. Har du redan hämtat appen är det bara att installera uppdateringen. Förmodligen gör FiftyThree detta för att fler ska upptäcka och använda Paper för att på så sätt och locka fler till att köpa Pencil, även om den inte alls är nödvändig för att illustrera. (Källa: Array)Användningsområden

Paper 53 är en målarbok med väldigt få funktioner. I gratisversionen (som är den som recenseras) fås enbart en penna, ett sudd och 28 färger på en palett. Det är allt. Det som skiljer Paper 53 från flera andra ritappar är hur pennan uppför sig. Linjen blir tjockare eller tunnare beroende på hur snabbt man ritar. Detta gör att det går att göra ganska fina alster, trots de få funktionerna. Paletten är uppdelad i grupper om 7 st färger och alla dessa färger passar ihop. I målarfönstret finns det heller inga onödiga knappar, så vill användaren stänga ner en målarbok görs det med ”nyp ihop”. En undo/redo-funktion finns också (här kallad Rewind) genom att sätta två fingrar på skärmen och rotera motsols/medsols. Det finns även en zoom-funktion genom att ”nypa isär”.

2013-04-22 20.50.02

I appen kan du skapa nya målarböcker, namnge och även göra egna framsidor till dem. Det är också enkelt att skapa nya sidor eller ta bort befintliga i målarböckerna.

2013-04-22 20.50.24

Paper 53 har kopplingar till flera sociala medier, där användaren kan publicera sina bilder. Det går också att skicka hela böcker som pdf-filer via mejl eller direkt till andra appar, till exempel Dropbox, iBooks eller Skitch.

Det går även att köpa fler verktyg, till exempel vattenfärgspensel och en färgblandare. I appen finns det också möjlighet att testa verktygens funktion innan köp.

2013-05-02 20.46.50

Jag är ganska förtjust i Paper 53. Appen motsvarar ett enkelt skissblock och en penna, med den stora skillnaden att det blir finare i Paper 53 (i alla fall när jag ritar). Det finns väldigt få funktioner, men om man till exempel behöver skissa upp något snabbt fungerar appen alldeles utmärkt. Gränssnittet är väldigt snyggt och genomtänkt i sitt minimala utförande. Pennan får man ganska bra koll på snabbt, men suddgummit kommer jag inte riktigt överens med för jag tycker att det är svårt att kontrollera hur mycket som suddas. Gratisversionen av Paper 53 får en stark trea i betyg.

Funktioner

  • Penna, suddgummi och 28 st färger.
  • Skicka bilder eller böcker via e-mejl.
  • Skicka bilder eller böcker till andra appar, t.ex. Skitch, Evernote, iBooks och Dropbox.
  • Möjlighet att dela bilder via Tumblr, Facebook och Twitter.

Undervisningens syfte

Bl I undervisningen ska eleverna ges möjligheter att utveckla kunskaper om hur man framställer och presenterar egna bilder med olika metoder, material och uttrycksformer.

Bl Undervisningen ska bidra till att eleverna utvecklar sin kreativitet och sitt intresse för att skapa.

Förmågor som eleverna ska utveckla

Bl Skapa bilder med digitala och hantverksmässiga tekniker och verktyg samt med olika material.Förmågor
Skapa

Ladda ner appen

Klicka för att enkelt komma direkt till rätt app för nerladdning!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Facebook
Recensenter
Twitter