Användningsområden

Plugga glosor är oftast inte särskilt roligt. Att få in det i ett sammanhang kan hjälpa till. I den här appen får du lösa uppdrag och samtidigt träna på massor av olika ord på engelska. Här finns både hörövningar och talövningar.

Du är en utomjording och i appen åker du och besöker olika personer och får lära dig det engelska språket genom att göra olika övningar på flera nivåer. För varje person du besöker är det olika kategorier som bearbetas. Kategorin syns tydligt som en symbol ovanför bilden på personen du ska besöka. Kategorierna är siffror, färger, kläder, frukt och bär, djur, kroppsdelar, byggnader, leksaker och eftersom appen är omgjord släpps för tillfället en ny kategori den 15:e varje månad.pili kategorier

Under varje kategori finns 3 st hörövningar och 3 st talövningar. Vid varje kategori kan du träna på orden via en slags bildordlista. Det går att lyssna på ordet, spela in det själv samt höra på hur man lät när man spelade in. Om du härmar och spelar in ordet riktigt bra blir bilden tydlig, men om du inte härmar så bra blir den svag och du kan prova igen, hur många gånger som helst.

Vid hörövningarna handlar det om att höra orden om och om igen och förhoppningsvis fastnar orden så småningom. På nivå ett får du lyssna, nivå två ska du hitta rätt och på sista nivån sägs inte bara ordet utan hela meningar.

pili nivaer

Är det en talövning så får du först lyssna och härma, på nivå två får du inte höra innan utan ska kunna vad det heter och på tredje nivån ska du säga en hel mening.

Övningarna går på tid och du har 1,5 minut på dig att förtjäna så många pusselbitar som möjligt. Lite stressigt är det och det är synd att man inte kan ställa in tiden själv. Alla övningar går att göra om och om igen och du får efter ett tag ihop alla pusselbitarna till pusslet som hör till den person du är och besöker.

Man kan ha många profiler men det är svårt att scrolla sidledes bland dem för att komma åt de första och sista om man har många.

Det finns massor av appar som tränar ordförråd i engelska, men det är inte så lätt att hitta någon som även tränar uttal. Appen jobbar väldigt mycket med bilder och det hade varit roligt om samma koncept fanns för fler språk och då särskilt för nybörjarsvenska.

Appen får en fyra i betyg av mig för att den tränar engelska glosor på ett roligt sätt. Ibland godkänner appen för mycket i talövningarna och ibland hör den inte fast jag uttalar ordet bra. Det är viktigt att det är relativt tyst i bakgrunden för att det ska fungera.

Jag tycker det är lite onödigt att både bli bedömd med stjärnor efter varje övning och samtidigt samla pusselbitar. Pusselbitarna hade räckt som belöning anser jag.

pii pussel

En stor nackdel med appen är också att man måste ha en prenumeration. Du får dock prova appen gratis i 7 dagar innan du måste bestämma dig för om du vill ha en prenumeration. Se prisbilden nedan.

pili prenumeration

Funktioner

  • Appen använder både mikrofon och högtalare till sina tal- och hörövningar.
  • Flera olika kategorier och fler kommer.
  • 3 st hörövningar och 3 st talövningar vid varje kategori.
  • Öva i 1,5 minut per gång.
  • Samla pusselbitar, 9 för varje kategori.
  • Ordlista där du kan höra orden samt träna på att uttala dem genom inspelning och uppspelning.
  • Skapa flera profiler.
  • Via mailen som man anger första gången man startar appen får man uppdateringar kring hur det går för användarna av appen.

Undervisningens syfte

En Undervisningen i ämnet engelska ska syfta till att eleverna utvecklar kunskaper i engelska språket och kunskaper om områden och sammanhang där engelska används samt tilltro till sin förmåga att använda språket i olika situationer och för skilda syften.

En Genom undervisningen ska eleverna ges möjlighet att utveckla en allsidig kommunikativ förmåga. Denna förmåga innebär att förstå talad och skriven engelska, att kunna formulera sig och samspela med andra i tal och skrift.

Förmågor som eleverna ska utveckla

En Förstå och tolka innehållet i talad engelska.

En Formulera sig och kommunicera i tal och skrift.Ladda ner appen

Klicka för att enkelt komma direkt till rätt app för nerladdning!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Recensenter
Facebook
Twitter