Användningsområden och funktioner

Om du är det minsta intresserad av att göra film på iPad har du troligen provat iMovie för iPad. En nedbantad och lättanvänd lillebror till iMovie för Mac som fungerar bra till det mesta. Enkel klippning med färdiga mallar och trevliga standardinställningar fungerar som en dröm i iMovie och allt är frid och fröjd… tills en dag då du kommer på att du saknar funktioner i iMovie eller önskar att du kunde ändra på den där förinställda textrutan eller klippa bort en bit i mitten där du stakade dig osv. Helt enkelt ta filmredigeringen till nästa nivå. Det är där Pinnacle Studio kommer in.

I Pinnacle Studio kan du sätta ihop filmer, stillbilder och ljud som du redan har i din iPad genom att sätta dem efter varandra i en storyboard. Du kan dessutom finjustera, dela upp och ändra hastighet på dina klipp i tidslinjen som har många fördelar och utökade funktioner jämfört med t.ex. iMovie.Pinnacle Studio

Förutom dessa grundfunktioner kommer Pinnacle Studio med en ganska stor uppsättning ljudeffekter, övergångar, titlar (textrutor) och montagemallar för stillbilder som har betydligt fler inställningsmöjligheter och kreativa alternativ än enklare appar.

Du kan också skapa din film, radioteater eller ditt bildspel inifrån Pinnacle Studio genom att öppna kameran eller mikrofonen på din iPad och börja spela in.

När ditt opus är färdigställt kan du dela det med dina elever, kollegor och vänner via mail, YouTube, Facebook, Box eller spara ner en videofil till kamerarullen på din iPad för vidare transport.

Tänk utanför appen

Den här appen öppnar möjligheter för massor av kreativa projekt. Jobba med texter som barnen skriver, gör instruktioner och genomgångar till Flipped Classroom-aktiviteter. Sätt upp en studio i klassrummet och låt eleverna göra reportage om olika aspekter av medeltiden eller låt eleverna göra en film där de förklarar hur man adderar bråk och dela den med hela världen via YouTube.

Ovanstående kan förstås göras med andra appar också så styrkan med just Pinnacle Studio måste sägas vara de manuella inställningar som du kan göra på varje liten detalj i ditt projekt. Äldre elever blir ofta frustrerade efter en tids användande av enklare appar för att de vill göra mer av sina projekt, men i Pinnacle Studio är möjligheterna lika stora som ett enklare redigeringsprogram på dator men med den stora fördelen att kamera, mikrofon och redigeringsapparatur är i samma maskin.

Pinnacle Studio

Undervisningens syfte

Bl Genom undervisningen ska eleverna få erfarenheter av visuell kultur där film, foto, design, konst, arkitektur och miljöer ingår.

Bl Undervisningen ska bidra till att eleverna utvecklar förståelse för hur bildbudskap ut­ formas i olika medier.

Bl Genom undervisningen ska eleverna ges möjlighet att använda sina kunskaper om olika typer av bilder i det egna bildskapandet.

Förmågor som eleverna ska utveckla

Bl Kommunicera med bilder för att uttrycka budskap.

Bl Skapa bilder med digitala och hantverksmässiga tekniker och verktyg samt med olika material.

Bl Undersöka och presentera olika ämnesområden med bilder.Ladda ner appen

Klicka för att enkelt komma direkt till rätt app för nerladdning!
Tips! Köper du betalappar från App Store eller Google Play har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka, utan att ange orsak. Läs mer hos PappasAppar.se!

Volume Purchase Program (VPP)

Köper du appen till skola eller förskola via VPP får du ytterligare 50% rabatt på priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser från Apple. Läs mer om VPP här!

2 Responses to Pinnacle Studio – Filmredigering 2.0

 1. Marie skriver:

  hej!
  Ang. Pinnacle studio…
  Vad är maxlängd/ i minuter för en film? Kan man lägga upp filmerna på YOutube? är formatet kompatibelt med andra program?

 2. Björn Benbasat skriver:

  Hej Marie!
  Jag tror inte att det finns någon maxlängd i själva appen utan längden begränsas i så fall av minnet på iPaden. Det finns massor av import och exportmöjligheter i Pinnacle: Man kan exportera den färdiga filmen till Youtube och Facebook. Om man köper ett ”Cloud Connection”-paket för 38 kr kan man dessutom exportera till Box, Vimeo, Dropbox, Google och SkyDrive. Då kan kan också exportera ett redigerbart projekt till iTunes, Box, Dropbox, Google och SkyDrive i iPad eller PC-format så att du kan öppna projektet på en annan iPad eller PC med Pinnacle på. Slutligen kan man också mixa ner filmen till kamerarullen och därifrån skicka filmen vidare på en rad olika sätt.
  Formatet hos det redigerbara projektet går bara att öppna i Pinnacle men man kan ju alltid exportera klippen från Pinnacle och öppna dem i ett annat redigeringsprogram.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Facebook
Recensenter
Twitter