Användningsområden

Puffin är ingen pedagogisk app av de slag som brukar recenseras här på Skolappar.nu. Puffin är en webbläsare som är tänkt att ersätta inbyggda Safari. Den stora dragningsfaktorn för många är att det går att köra flashapplikationer som normalt inte fungerar på iOS. Med andra ord går det att ladda in pedagogiska verktyg som är gjorda i Flash. Ett exempel är Webbmagistern.

Själva webbläsaren har även många andra smarta funktioner. I den senaste versionen har appen fått ett utseende som påminner väldigt mycket om Windows 8 i utseendet. Puffin finns i en gratisversion som erbjuder 10 timmars användning av Flash, därefter måste man i dagsläget betala 22 kronor för att få obegränsad tillgång.Det hela fungerar genom att en webbläsare körs på Puffins kraftfulla servrar i USA, webbläsaren har stöd för Flash och skickar innehållet lite som en filmuppspelning till din iPad eller iPhone. I denna recension har fokus lagts på hur Flash fungerar men jag tar även upp andra styrkor och svagheter som Puffin har i egenskap av webbläsare.

Styrkan med Puffin är att många läromedel som är byggda för Flash går att köra även på enheter som kör iOS och det kan ju vara en stor vinst för en skola som har mycket läromedel i just Flash inköpt.

Jag har valt att ge Puffin betyget fyra eftersom det är en kompetent och snabb webbläsare som visar webbsidor i fullversion eller mobilversion efter användarens tycke och smak. Flash fungerar väldigt bra i många enklare situationer, men ibland hackar ljud och bild och det går därför inte att förbehållslöst rekommendera Puffin.

Testa gratisversionen och se om dina favoritapplikationer i Flash fungerar bra. Om de gör det är Puffin ett givet köp!

Funktioner

 • Flash. Flash fungerar bra när det rör sig om att visa Flashinnehåll som en del av en sida. Från Youtube kan man strömma bild och ljud. När det gäller spel fungerar vissa spel utan problem och andra hackar och är omöjliga att spela via Puffin.
 • Aktiva flikar. Om man startar exempelvis ett filmklipp på Youtube kan det spelas i bakgrunden medan du surfar på andra sidor.
 • Synka bokmärken och öppna flikar. Det går bra att synka både bokmärken och öppna flikar via ett befintligt Google-konto. Bra om man vill ta med sig de öppna flikarna från datorn till iPaden eller tvärtom.
 • Lagra direkt till molnet. Om man behöver ladda ner en fil av något slag finns möjligheten att spara filen direkt i Puffin alternativt att lagra den direkt i Dropbox. Om man väljer Dropbox kommer Puffin själv att ansluta till Dropbox och ladda hem filen åt en. Filen behöver därför inte ta omvägen om din enhet utan filen laddas ner från Puffins servrar till Dropbox på ett kick. Att göra så sparar även värdefull bandbredd.
 • Användbara tillägg. Det går att aktivera olika tillägg för att berika surfupplevelsen. Direktlänkar finns för att publicera på Facebook, Google+, Twitter och Flipboard.
  Men även knappar för att översätta webbsidor via Google Translate, spara innehåll till Evernote, mejla till någon samt en läsbarhetsknapp som skalar bort bilder och onödigt material och bara presenterar texten i en lättläst disposition.Områden
Vardagsnytta

Ladda ner appen

Klicka för att enkelt komma direkt till rätt app för nerladdning!
Tips! Köper du betalappar från App Store eller Google Play har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka, utan att ange orsak. Läs mer hos PappasAppar.se!

Volume Purchase Program (VPP)

Köper du appen till skola eller förskola via VPP får du ytterligare 50% rabatt på priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser från Apple. Läs mer om VPP här!

3 Responses to Puffin – Webbläsaren som klarar Flash på iOS

 1. Ulrika Knutsson skriver:

  Vi försöker använda material från Studentlitteratur Språknyckeln D
  Det går inte att få upp Boken(flashen) som helsida är det något man ska göra eller är det en bugg som gör att det inte går? Vi har köpt in studiematerialet men har inte kunnat använda det på IPhonen. Tips önskas… //Ulrika och Anita på Åsa folkhögskola

 2. tiffany skriver:

  när jag söker på en hemsida så vill den att jag ska ladda ner flash player.. ominstallerat appen 3 gånger nu . vad kan jag göra?

 3. Ole Lidegran skriver:

  Hej Tiffany: Vissa hemsidor har flash-komponenter i sig som inte stöds fullt ut av Puffin. Därför är det alltid klokt att testa Puffin i gratisversion först med de läromedel eller hemsidor som ni tänker använda er av mest före köp.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Twitter
Facebook
Recensenter