Användningsområden

Med ScoreCloud Express kan du lätt skapa en låt från idé till noter. Med hjälp av appen kan du spela in en melodi genom att spela på ett instrument, tralla eller vissla och få den direkt i noter på telefonen.

Appen är lätt att starta upp, när man går in i appen möts man av valen “Record” och “Archive”.Tryck på “Record” för att genast tralla in din melodi. Den analyserar på en gång och du får genast upp noter på skärmen. Nu kan du välja att dela dina noter via e-mejl, Twitter eller Facebook. Eller lyssna på din melodi, välj symbol på skärmen om du vill höra den i original eller piano.

Du kan nu också gå till ”Settings” och välja om du vill ha låten som “Original Recording” eller piano, hur detaljrikt du vill ha dina noter och även namnge din låt. I “Archive” hittar du dina låtar i en lista. Du kan ha fyra låtar sparade där. För att kunna spara fler låtar så måste du registrera ett konto. Detta gör du lätt inne i appen.

Om du köpt desktopversionen till dator synkar du lätt appen genom att logga in på ScoreCleaner Cloud-kontot.

I ScoreCleaner Desktop på din dator finns fler verktyg att leka vidare med. Detta kräver då en egen programvara som kostar en del, men det finns dock en 14 dagars testversion.

Resultatet på noterna blir bäst om du trallar utan text eller spelar instrument.

Appen får 3 av 5 för jag tycker att appen är lite för simpel i sin möjlighet att redigera utan att köpa desktopvarianten.

Det skulle vara kul att kunna redigera lite grann inne i själva appen, kunna lägga till mer och ändra lite.

Appen, som jag recenserat:

Desktopversionen är ett riktigt musikprogram med avancerade redigeringsmöjligheter:

Här är min sång;

 

Min skönsång 😉

Funktioner

  • Namnge din låt.
  • Pianoljud eller originalinspelning vid uppspelning.
  • Välj hur detaljerat appen ska tolka ditt ljud.
  • Appen kräver WiFi för att fungera.
  • Dela noter med Twitter, e-mejl och Facebook.
  • Spara 4 st låtar i appen eller registera ett konto för moln-baserad lagring av låtar.

Tänk utanför appen

Jag tänker att man kan använda den med fördel att ämnesintegrera matematik och musik. Det finns många övningar där man kopplar noter mot bråktal, så varför inte leka med rösten? Kan man humma fram en fjärdedel? Hur ser de ut i noter?

Hur lång tid tar det att sjunga fem hela, två halva och fyra fjärdedelar i tid?

Undervisningens syfte

Mu Genom undervisningen ska eleverna ges möjlighet att utveckla kunskap att använda röst, musikinstrument, digitala verktyg samt musikaliska begrepp och symboler i olika musikaliska former och sammanhang.

Mu Undervisningen ska ge eleverna förutsättningar att utveckla en musikalisk lyhördhet som gör det möjligt att i samarbete med andra skapa, bearbeta och framföra musik i olika former.

Mu Undervisningen ska ge eleverna både möjlighet att utveckla en tilltro till sin förmåga att sjunga och spela och ett intresse för att utveckla sin musikaliska kreativitet.

Ma Undervisningen i ämnet matematik ska syfta till att eleverna utvecklar kunskaper om matematik och matematikens användning i vardagen och inom olika ämnesområden.

Ma Genom undervisningen ska eleverna även ges möjligheter att reflektera över matematikens betydelse, användning och begränsning i vardagslivet, i andra skolämnen och under historiska skeenden och därigenom kunna se matematikens sammanhang och relevans.

Förmågor som eleverna ska utveckla

Mu Skapa musik samt gestalta och kommunicera egna musikaliska tankar och idéer.

Ma Använda och analysera matematiska begrepp och samband mellan begrepp.Ladda ner appen

Klicka för att enkelt komma direkt till rätt app för nerladdning!
Tips! Köper du betalappar från App Store eller Google Play har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka, utan att ange orsak. Läs mer hos PappasAppar.se!

Volume Purchase Program (VPP)

Köper du appen till skola eller förskola via VPP får du ytterligare 50% rabatt på priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser från Apple. Läs mer om VPP här!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Twitter
Facebook
Recensenter