Användningsområden

Med Showbie kan du skapa en uppgift i vilken app du vill och sedan dela ut den till eleverna, som i sin tur kan lösa den och skicka tillbaka den till dig. Allt samlas och organiseras i Showbie och du får en tydlig bild av hur arbetet i klassen går. Du kan göra kommentarer till elevernas arbeten via i skrift eller om du vill prata in röstmeddelanden. Du ser varje enskild elevs ikon och kan lätt se hur eleven ligger till i sitt arbetsflöde, om han/hon har lagt upp något i Showbie. Detta gör att arbetat i klassrummet blir väldigt fritt, men under strukturerade former.

Appen ger klassrummet kreativ potential. Som lärare blir det väldigt lätt att tilldela, samla och granska elevernas arbeten. Detta är ett bra sätt att arbeta på om man strävar efter det papperslösa klassrummet. Det jag tycker är så bra med appen, är just att den ger både lärare och elever möjligheter att vara kreativa och väldigt fria i sitt arbete. Vill jag t ex få eleverna att skapa dikter och ge dem inspiration kring det kan jag lägga upp text, bilder och videoklipp i klassen mapp i Showbie. Eleverna kan i sin tur vara kreativa och använda sig fritt av olika appar och redovisningsformer för sina dikter. Under arbetets gång kan eleverna och jag kommunicera med varandra, fast vi inte är i samma rum. Detta sparar tid, vilket vi lärare oftast har väldigt lite av.Jag har själv inte hunnit testa denna app i en klass, men jag har pratat med kollegor i andra länder där alla elever har varsin iPad och de rekommenderar denna app skarpt. Jag hade förmånen att träffa några från Showbie i somras och fick då en kort genomgång hur appen fungerar och jag såg direkt vilken hjälp den kan ge alla skolor i Sverige som börjar komma igång med iPads i klasserna. Den fungerar även på iPhone. De allra flesta jag pratat med som använder denna app, använder gratisversionen.

Det finns flera bra videoklipp på hur appen kan användas här är ett av dem.

Funktioner

  • Öppna och spara dokument från tusentals olika appar.
  • Göra anteckningar direkt på befintliga dokument.
  • Dela ut olika dokument till andra iPads.
  • Samlar in och organiserar inkommande dokument.
  • Appen finns på flera olika språk, bl.a. svenska.

Tänk utanför appen

Appen är tänkt till elevarbete, men varför inte använda denna app på t ex studiedagar med personalen för att organisera och sammanställa dokument på ett och samma ställe.

Undervisningens syfte

Denna app är en administrativ app och kan användas i alla ämnen.Ladda ner appen

Klicka för att enkelt komma direkt till rätt app för nerladdning!

One Response to Showbie – Dela ut uppgifter, samla in dem och ge respons

  1. Lärar Saskia skriver:

    Någon som använder Showbie eller har testat men vt bort det?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Twitter
Recensenter
Facebook