Idag är det exakt ett år sedan vi lanserade Skolappar.nu. Sommaren 2012 var fylld med hårt, men oerhört inspirerande arbete. Vi hade 40 recensioner från början. Idag har vi över 200 st. Skrivna av kunniga pedagoger som gör allt arbete helt ideellt.

Jag minns hur nervös jag var kvällen innan lanseringen. Spänd förväntan. Kl. 06.14 den 15 september 2012 tryckte jag på publiceringsknappen. Under morgonen och förmiddagen satt jag framför Facebook och såg omdömena trilla in. Det var en riktigt fin dag.

Uppstarten av Skolappar.nu var en succé utan dess like. 15.000 st sidvisningar första dygnet. 3.000 st följare på Facebook efter de första två dygnen.

Under året som gått har vi haft 1.240.000 sidvisningar och 171.000 unika besökare!

Skolappar fyller 1 år

Tankarna kring Skolappar.nu hade jag haft länge, men det var först när Daniel Wieselberg frågade mig om jag behövde hjälp som det verkligen började hända saker. Tillsammans med grafikern Jens Ode planerade vi, byggde och layoutade sajten ner i minsta detalj under sommaren 2012.

Jag kontaktade pedagogerna Anki Demred Klinga, Olle Strömbeck, Marie Andersson, Lena Gällhagen, Annelie Médoc och Ulrika Jonson. Samtliga sa ja! Olle har beskrivit vårt gemensamma arbete i blogginlägget Skolappar – En pedagogisk kompetensutveckling. När jag läser det idag känns det som en evighet sen. Vilken resa vi gjort tillsammans!

Olle Strömbeck

Vi har under året som gått startat ett samarbete med tidningen Skolfamiljen. I varje nummer kan man hitta en av våra recensioner. Skolappar har även bjudit på tips i DN, Göteborgsposten och Sydsvenskan. Många tipsar om vår sajt, bl a hänvisar både Skolverket och NCM till Skolappar.

Skolappar har synts många andra sammanhang. Vi bjöd på uppskattade föreläsningar på SETT och har blivit intervjuade ett flertal gånger, bl a i Re:flex.

Under året har vi fått sällskap av ett stort gäng helt ovärderliga gästrecensenter. Ett enormt stort tack till Camilla Askebäck Diaz, Hannes Bengtsson, Hulya Basaran, Åsa Colliander Celik, Tobias Gyllensvärd, Camilla Lindskoug, Gunilla Möller, Ulrik Heedman, Maria Zell, Björn Benbasat, Vesat Ademi, Ola Nilsson, Angelica Andersson, Elisabet Berg, Gunilla Almgren Bäck, Erica Åberg, Ole Lidegran, Frida Eklund, Marlene Olsson, Ingela Nilsson, Martin Ekholm, Ida Söderman och Christina Löfving.

Jag har förmånen att få träffa många skolledare, lärare och förskollärare i mitt arbete som konsult. Majoriteten av dem har aldrig hört talas om Skolappar.nu. Det känns riktigt skönt att få hänvisa dem till oss, en guldgruva full av kunskap, insikt och erfarenheter.

Vissa dagar undrar jag såklart vad det är vi håller på med. Är det värt allt arbete? Är det värt all tid? Är det vi gör viktigt, egentligen? Andra dagar tycker att det är fantastiskt bra att idén om Skolappar blev till verklighet och stolt över att få samarbeta med de pedagoger som samlats kring sajten. Jag är även stolt över kvaliteten på recensionerna, med tydliga kopplingar till läroplanen och fördjupade tankar i ”Tänk utanför appen”.

Det är mycket som sker bakom kulisserna, bl a kontakter med utvecklare, appar försvinner och uppdateras, förbättringar av sajtens layout och funktioner, kommentarer från läsare…

Det är just responsen från er läsare som gör det mödan värt. Ni anar inte hur mycket en tumme upp eller en kommentar betyder för våra recensenter (och mig). Tack till er alla. Vi ser fram emot ett år till med er!

Och till sist: Ett extra tack till Daniel Wieselberg. Helt ovärderlig!

Appar för lärande – recenserade av lärare. Alltid utan kostnad. Alltid kopplat till läroplanen.4 Responses to Skolappar firar 1 år!

 1. Eva Nordin skriver:

  Ett stort grattis

 2. Ia Lindberg skriver:

  Varmt grattis till en oerhört betydelsefull webb för alla som arbetar med digitala verktyg!

 3. Ingela Eriksson skriver:

  Besöker er med stor behållning och rekommenderar er varmt till kollegor och föräldrar. Varmt tack! Grattis på dagen.

 4. Pernilla Holmberg skriver:

  Jag läser alla recensioner och vi har haft stor nytta av många av dem! Ett fantastiskt initiativ, vi kan bara tacka för att ni byggde upp detta! Grattis!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Facebook
Twitter
Recensenter