Användningsområden

Vill du att dina elever ska få inspiration till att berätta historier och sagor? Vill du att de ska samarbeta kring berättandet? Vill du ha struktur och ordning på turtagningen utan att du är närvarande? Här är appen för detta!

Börja med att välja ”Create a story” och sedan vilken typ av tema berättelsen ska ha. Story Teller-paketet ingår men de övriga får man köpa till; pirater, rymden och riddare & prinsessor. Skriv in namnen på de som ska vara med och fantisera ihop berättelsen, det kan vara upp till 4 st. Man får nu upp ett hjul att dra fram bilder på. Namnet på den som ska börja berätta står överst på sidan. Denne har 30 sekunder på sig att berätta, men man kan ju förbereda sig innan, själv eller med hjälp av de andra. Naturligtvis kan man spela in igen om det blev fel.Tryck sedan ”Next player” och denne får dra en ny bild och spela in sin fortsättning på berättelsen. Berättelsen kan fortsätta i upp till tolv bilder (syns i högermarginalen för att man ska ha koll) men den kan också avslutas efter bara två. Välj då ”Done” när sista inspelningen är gjord och skriv in titeln på berättelsen i rutan som dyker upp.

Nu kan du välja om du vill spela upp den, dela på webben (kräver att du skapar ett webbkonto) eller maila för att få den som en fil som går att öppna i iBooks. Detta sista alternativ är väldigt roligt för då kan man föra över den till en annan iPad och den blir väldigt snygg i iBooks med sina animerade figurer och det slitna pappret i bakgrunden. Naturligtvis sparas även berättelsen i appen utan att du behöver göra något extra.

Appen får 5 i betyg av mig.

Funktioner

 • 1-4 st personer kan medverka.
 • Ett tema ingår men 3 st till finns att köpa.
 • Animerade bilder lottas fram.
 • Över 100 st bilder.
 • 30 sekunders inspelning.
 • Spela in igen och gör om vid misstag.
 • Avsluta berättelsen från andra bilden eller ha upp till 12 st bilder med.
 • Spara och spela upp i appen eller maila som fil att öppna i iBooks.

Tänk utanför appen

Appen kan användas till andra språk och på hemsidan Story Wheel finns publika berättelser att titta och lyssna på. Dessa finns på många olika språk och går att lyssna på via dator. Från denna sida kan du även maila berättelser och öppna i iBooks.

Undervisningens syfte

Sv SvA Ml Utveckla sitt tal och skriftspråk så att de får tilltro till sin egen språkförmåga och kan uttrycka sig i olika sammanhang.

Mspr En Utveckla tilltro till sin egen förmåga att använda språket i olika situationer och för skilda syften.

Mspr En Kunna använda olika strategier för att stödja kommunikationen och lösa problem när språkkunskaperna inte räcker till.

Förmågor som eleverna ska utveckla

Sv SvA Ml Mspr Formulera sig och kommunicera i tal och skrift.Ladda ner appen

Klicka för att enkelt komma direkt till rätt app för nerladdning!
Tips! Köper du betalappar från App Store eller Google Play har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka, utan att ange orsak. Läs mer hos PappasAppar.se!

Volume Purchase Program (VPP)

Köper du appen till skola eller förskola via VPP får du ytterligare 50% rabatt på priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser från Apple. Läs mer om VPP här!

One Response to Story Wheel – Stimulera fantasin för bättre berättande

 1. Monica skriver:

  Väldigt intressant app som verkligen uppmanar och utmanar till att berätta! Det blir väldigt tydligt för barnet/eleven när de lyssnar på sig själva hur de använder språket. Denna ska bli kul att prova med barnen på förskolan och se vad de tycker. Får läsa på lite om hur ibooks fungerar inser jag. Hade varit perfekt och spara barnens berättelser med jämna mellanrum för att höra språkutvecklingen. Tack för tipset!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Recensenter
Twitter
Facebook