Användningsområden

Tanken med appen är enkel: ta ett foto och appen gör jobbet med en förvrängning, en så kallad morph. Här är det ögon och näsa som ändras. Inuti appen finns det reklam för andra appar, det drar ned intrycket av appen. Annars är den enkel att använda, få knappar och få moment att komma ihåg i vilken ordning man ska använda funktionerna. Den så enkel att alla kan använda den. Ett utvecklingsområde skulle vara att få med hela kroppen i fotot, så att hela jag blir ett troll. Det finns möjlighet till köp i appen, men jag har endast använt de funktioner som är gratis. Enbart appen i ett eget sammanhang blir inte så mycket att tänka in i undervisning, så jag ger appen betyget 3.

Funktioner

Funktionerna är få, tydliga och enkla.



 

När du kommer in i appen har du tre val:

  • Kamera
  • Album
  • ?

Kamera: Du duttar på kameran, tar ett foto på dig själv. Fotot morphas och voilá – du är ett troll!

Album: Om du duttar på Album, kommer du till dina bilder. Välj en bild med ett ansikte, den morphas och ansiktet blir som ett trollansikte i en saga.

När fotot är klart får du upp valbara alternativ på att dela eller spara bilden. Du kan spara till bilder, tilldela som kontakt i adressboken, kopiera och skriva ut om du har Air Print. Om du vill dela bilden kan du sända den i ett meddelande, i e-post, twittra, facebooka, lägga upp på Flickr och mycket mer. Det beror bara på vilka delningsplatser du har installerat i din enhet.

I detta läge finns en funktion där du kan byta färg på ögonvitan till: grön, blå, gul, röd eller ha det som är naturligt.

”?” – under den ikonen får du veta hur du gör för att få bästa resultat. De uppger att man kan vara upp till 8 personer på en bild, att man kan zooma genom att trycka på en yta och sätta på eller stänga av effekt. Jag vet av egen erfarenhet att det fungerar att vara många på ett kort och alla som är med på bilden får trollansikten.

troll

Trollen Ulrika och Ida

Tänk utanför appen

Jag skrev tidigare att den här appen är inte så mycket att koppla till undervisningen om den är ensamt verktyg i ett sammanhang. Om vi däremot kopplar ihop den med andra appar, blir det något att arbeta med. Jag kopplar ihop appen med en julkalender som jag och Ida Söderman gjort. I den kalendern är det tänkt att du ska använda just det här appen för att skapa dina egna troll – kopplingen är gjord till ett skrivuppdrag.

Undervisningens syfte

Bl Arbeta med bildredigering genom att framställa och presentera egna bilder.

Förmågor som eleverna ska utveckla

Bl Skapa bilder med digitala och hantverksmässiga tekniker och verktyg samt med olika material.



Förmågor
Skapa

Ladda ner appen

Klicka för att enkelt komma direkt till rätt app för nerladdning!
Facebook
Recensenter
Twitter