Användningsområden

Sätt samman foton och videor från din bildström och spela sedan in när du pratar till dessa. Resultatet blir en filminspelning av din muntliga presentation.

Starta appen och välj vilka bilder och videos du vill använda från ditt album. Fotona måste vara tagna i förväg eftersom Videolicious inte tillåter att ta foto i appen. Det går däremot bra att filma från appen och utnyttja detta filmklipp i presentationen. Men det bästa är att ha sitt material färdigt och  gärna vara helt färdigplanerad innan man sätter igång. Tänk på att välja bilder och videor från ditt album i den ordning som du vill använda dem.Nu är det bara att rigga upp din kamera så att du syns tydligt själv för presentationen du ska göra börjar med att du pratar om vad du ska visa.

Starta inspelningen och ta fram bilder och videor i tur och ordning. Du väljer själv hur länge du ska ha ett foto framme och du ser via en nedräkning hur lång tid som är kvar på videon som visas i din presentation. När filmen visats klart kommer automatiskt nästa bild eller film fram så det gäller att vara beredd. Stoppa inspelningen, välj bakgrundsmusik och om du vill ha någon effekt på presentationen. Därefter är det bara att producera och dela  med dig av din skapelse.

Skapa ett gratiskonto så är det lätt att komma åt alla produktioner och även att radera dem eller få en länk eller inbäddningskod via datorn.

Så här ser det ut när man gör filmpresentationer:

Så här blev min:

Här är ett av Videolicious egna exempel:

Riktigt, riktigt enkelt och roligt är det att skapa i Videolicious och därför får appen 5 i betyg.

Funktioner

  • Spela in är du kommenterar bilder eller videos från din bildström.
  • Tillgång till bakgrundsmusik.
  • Ställ in balans mellan bakgrundsmusik och röst.
  • Filmfilter.
  • Förhandsgranska.
  • Spara till bildström.
  • Dela via Twitter, Facebook, YouTube eller mejl.
  • Möjlighet att uppgradera för att få längre presentationstid och fler foton/videor till presentationen.

Tänk utanför appen

Appen ger elever möjlighet att göra muntliga inspelade presentationer av eget eller lånat bildmaterial. De kan prata kring utflykter, skapa sagor eller uppgifter till andra. Göra nyhetsreportage, intervjuer eller annat på andra språk eller gör en instruktionsfilm kring ett recept.

Inom NO och SO kan eleven prata utifrån bilder och visa att de kan begreppen. De kan prata om matsmältningssystemet eller vattnets kretslopp och göra faktafilmer till sina klasskamrater som en form av redovisning. Om man bara kan hitta bra bilder så kan man ju prata, presentera och reflektera kring väldigt mycket.

Undervisningens syfte

Bl  Få erfarenheter av visuell kultur där film och foto ingår.

Bl Utveckla kunskaper om hur man framställer och presenterar egna bilder med olika metoder, material och uttrycksformer.

Bl Utvecklar sin kreativitet och sitt intresse för att skapa.

Förmågor som eleverna ska utveckla

Bl Kommunicera med bilder för att uttrycka budskap.

Bl  Undersöka och presentera olika ämnesområden med bilder.

Sv  SvA  En  Mspr  Ml Formulera sig och kommunicera i tal och skrift.

Hkk  Planera och tillaga mat och måltider för olika situationer och sammanhang.

Bi  Använda biologins begrepp, modeller och teorier för att beskriva och förklara biologiska samband i människokroppen, naturen och samhället.Ladda ner appen

Klicka för att enkelt komma direkt till rätt app för nerladdning!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Facebook
Recensenter
Twitter