Användningsområden

Med stöd av appen Word Mover kan du arbeta språk- och kunskapsutvecklande tillsammans med dina elever. Ord, begrepp, meningsbyggnad, grammatik ligger nära till hands att arbeta med. Man kan också låna ord från olika texter eller läromedel som man arbetar med, eller att skriva om något man sett på film och sedan bearbeta detta språkligt i appen.

Du skapar själv de ord och begrepp du vill arbeta med, sortera och klassificera på olika sätt. Det gör du i olika teman där du kan välja bakgrund. Det finns även teman med färdiga ordbanker att använda. Dessa ordbanker är enbart på engelska. Det finns fyra olika teman med kända texter och de är också på engelska.Appen tilltalar mig eftersom det går att göra eget material. Det jag önskar mig i utveckling av appen är att det skulle vara möjligt att lägga till hela texter, exempelvis att hämta en text som är tillåten att använda från internet och skapa en en egen ordbank att arbeta med utifrån vad som är aktuellt just nu i min undervisning.

Funktioner

De teman du kan arbeta i är:

 • Word Bank
 • My Own Words
 • Famous Works (fyra teman på kända amerikanska texter)
Teman i Word Mover

Teman i Word Mover

I temat Word Bank har du en ordbank på engelska att arbeta med. I temat My Own Words gör du eget material på det språk du har installerat via inställningar i din platta. I samtliga teman kan du välja bakgrund och lägga till egna ord. Man kan byta färg, typsnitt och utseende på orden.

I temat Famous Works kan välja att arbeta i fyra olika teman på engelska:

 • America The Beautiful
 • Gettysburg Address
 • I have A Dream
 • Shakespeare´s Sonnet 18

Tanken med dessa färdiga teman är att du ska inspireras till att skapa egna texter med de ord som finns i det tema du väljer. Du kan lägga till egna ord om du upplever att du behöver andra ord för att skapa den text du vill. För övrigt finns samma redigeringsmöjligheter som i övriga teman.

Det går att dela dina verk med andra genom att:

 • Spara till kamerarullen – det blir en bild i formatet .jpg
 • Sända som mail – det blir en bild i formatet .jpg
 • Skriva ut trådlöst via AirPrint
Att dela sitt verk

Att dela sitt verk

Tänk utanför appen

Jag gillar att tänka bortom vad som visas i instruktionsfilmer på t.ex. YouTube. Jag provade att göra egna teman på svenska, engelska, tyska, spanska och franska. Visst måste det gå att använda andra språk än språk byggda på det latinska alfabetet? Jag provade på ett språk jag inte behärskar. Sagt och gjort, så här kan det se ut med ett stapplande försök på arabiska:

Undervisningens syfte

Sv SvA Undervisningen i ämnet ska syfta till att eleverna utvecklar kunskaper i och om det svenska språket.

Sv Undervisningen i ämnet svenska ska syfta till att eleverna utvecklar kunskaper i och om svenska språket. Genom undervisningen ska eleverna ges förutsättningar att utveckla sitt tal- och skriftspråk så att de får tilltro till sin språkförmåga och kan uttrycka sig i olika sammanhang och för skilda syften.

En Undervisningen i ämnet engelska ska syfta till att eleverna utvecklar kunskaper i engelska språket.

Mspr Undervisningen i ämnet moderna språk ska syfta till att eleverna utvecklar kunskaper i målspråket.

Ml Undervisningen i ämnet modersmål ska syfta till att eleverna utvecklar kunskaper i och om sitt modersmål.

Förmågor som eleverna ska utveckla

Sv SvA En Mspr Ml  Formulera sig och kommunicera i tal och skrift

Sv SvA En Ml  Urskilja språkliga strukturer och följa språkliga normer.

Mspr Förstå och tolka innehållet i talat språk och olika slags texterLadda ner appen

Klicka för att enkelt komma direkt till rätt app för nerladdning!

2 Responses to Word Mover – Bearbeta språket med kylskåpsmagneter

 1. Lena skriver:

  Inte på svenska ju

 2. MammaMia skriver:

  Jag är mamma till en 11-åring som har lite svårt med stavning av ord på svenska. Kan vi använda denna app för att öva upp det? Eller kan ni rekommendera någon annan bra app till det? Även engelska skulle vara kul att öva, även meningar o uttryck på engelska.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Recensenter
Facebook
Twitter