Användningsområden

Har du filmat med din iPad eller iPhone och vill klippa ihop det enkelt till en enda film? Förut har jag laddat upp alla klipp till YouTube och där, via datorn, använt videoredigeraren för att klippa och få ihop det till en bra film. Nu när jag har hittat den här appen blir det mycket enklare. Här kan jag filma direkt via appen eller importera från kamerarullen. Klippen lägger sig i en list längst ner som jag når via en knapp i övre högra hörnet. Här kan jag dubbelklicka på videoklippen för att få möjlighet att ta bort sekvenser i början eller i slutet av klippet. Dra bara tag i handtaget och flytta till där du vill börja/sluta klippets uppspelning.

Redigeraren är väldigt enkel och det enda du egentligen kan göra är att korta ner dina klipp och att byta ordning på dem. En sista sak är att du kan lägga till är bakgrundsmusik, vilken du också kan ställa in volymen på. Dock blir det samma volym över hela klippet. Bakgrundsmusiken tar inte över eventuella ljud som du har på dina videoklipp. Man kan inte heller göra detta som ett val. Bakgrundsmusiken kan du hämta från din enhet, men glöm då inte upphovsrätten. Det finns också massor i YouTubes egna ljudspårsbank.När du startar appen första gången får du möjlighet att hoppa över inloggning till YouTube. Du behöver göra någon form av inloggning vid ett senare tillfälle, för du kan bara dela med dig av din film via sociala medier som Facebook, Twitter och Google+ via YouTube.

Jag hade velat kunna justera volymen även på orginalljudet i klippet och jag fattas också möjlighet till smidiga övergångar mellan klippen. Trots att jag saknar en del funktioner uppskattar jag enkelheten med appen. Den hade genast blivit mycket mer svårhanterlig med en massa finesser. Som den är nu så kan den även manövreras av riktigt små barn.

Appen är lättanvänd och enkel att hantera men det fattas några grundläggande funktioner tycker jag. Appen får en fyra i betyg av mig.

Funktioner

  • Importera filmklipp från kamerarullen eller spela in direkt i appen.
  • Filmläge/redigerarläge.
  • Korta ner videoklipp.
  • Ändra ordning på videoklippen.
  • Lägg till bakgrundsmusik från enheten eller YouTubes ljudspårsbank.
  • Ställ in volym för bakgrundsmusiken.
  • Dela till Facebook, Twitter eller Google+ via YouTube.

Tänk utanför appen

Passa på att kombinera denna app med en app med filter som t ex aremaC om du vill göra lite mer avancerade och konstnärliga filmer. Att skapa egna ljudspår i Garageband eller Paint Music) är också en bra kombination för skapandet.

Undervisningens syfte

Bl  Genom undervisningen ska eleverna få erfarenheter av visuell kultur där film, foto, design, konst, arkitektur och miljöer ingår.

Bl  Undervisningen ska bidra till att eleverna utvecklar förståelse för hur bildbudskap ut­ formas i olika medier.

Bl  Undervisningen ska bidra till att eleverna utvecklar sin kreativitet och sitt intresse för att skapa. Den ska också uppmuntra eleverna att ta egna initiativ och att arbeta på ett undersökande och problemlösande sätt.

Förmågor som eleverna ska utveckla

Bl   Kommunicera med bilder för att uttrycka budskap.

Bl  Skapa bilder med digitala och hantverksmässiga tekniker och verktyg samt med olika material.Ladda ner appen

Klicka för att enkelt komma direkt till rätt app för nerladdning!

One Response to Youtube Capture – Enkel filmredigering

  1. Jan Björkstrand skriver:

    Är det någon som vet en app för android som är lika bra?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Recensenter
Twitter
Facebook