Användningsområden

Zcooly Affären är en svensktillverkad app, där användaren i början av spelet får veta att affärsinnehavaren Håke behöver hjälp i sin affär. Av Håke får användaren olika uppdrag, där olika matematiska kunskaper måste användas för att låsa upp och göra nästa uppdrag. Huvudpersonen i spelet flyttas runt i affären genom att användaren trycker dit man vill gå. Det är inte alltid självklart var uppdraget finns, utan det kan ibland innebära lite letande i affären.

2013-03-27 11.06.47Spelet börjar med att huvudpersonen får stå i kassan och expediera kunder som vill köpa olika varor. Precis som karaktärerna i spelet, där till exempel en figur går omkring med ett planetsystem runt huvudet, är även varorna en aning skruvade. Längre fram i spelet får huvudpersonen till exempel banka på hamstrar i en viss ordning, eller lägga varor i olika mönster på en hylla.

2013-03-27 11.04.16

Det gäller att klara 5 st uppgifter för att klara ett uppdrag, men om användaren gör 3 st misstag på ett uppdrag startar det om från början. De olika uppdragen har också några olika nivåer som blir svårare och svårare.

2013-03-27 11.06.07

Detta är utan tvekan en väldigt bra app för att öva på matematiska förmågor, till och med årskurs 1. Grafiken är rolig och inbjudande, men tyvärr anser jag att det krävs lite för mycket upprepningar för att komma vidare i spelet och risken är att en elev tröttnar. Personligen är jag inte så förtjust i ljuden, utan upplever dem som ganska tröttsamma efter ett tag. En funktion som jag verkligen uppskattar i spelet är att man måste klara ett uppdrag för att låsa upp en annan, men det finns också möjlighet att från huvudmenyn (via Öva) gå direkt till alla de olika uppdragen (och nivåerna) om man behöver öva extra på någon del. Detta fungerar även om man inte låst upp alla delar. Smart! Jag gillar också att det finns uppgifter med öppna utsagor, där eleverna måste tänka till och inte bara räkna som vanligt.

Av mig får Zcooly Affären en stark fyra i betyg.

Funktioner

 • Allt tal och text är på svenska.
 • Möjlighet att skapa ett Zcooly-konto för ha egna användare.

Appen innefattar följande områden:

 • Taluppfattning
 • Addition
 • Talkamrater
 • Dubbelt/Hälften
 • Subtraktion
 • Talens grannar
 • Ordna tal
 • Mönster
 • Steg
 • Jämna/udda
 • Positionssystemet

Undervisningens syfte

Ma Undervisningen ska bidra till att eleverna utvecklar intresse för matematik och tilltro till sin förmåga att använda matematik i olika sammanhang.

Ma Genom undervisningen ska eleverna ges förutsättningar att utveckla förtrogenhet med grundläggande matematiska begrepp och metoder och deras användbarhet.

Förmågor som eleverna ska utveckla

Ma Formulera och lösa problem med hjälp av matematik samt värdera valda strategier och metoder.

Ma Välja och använda lämpliga matematiska metoder för att göra beräkningar och lösa rutinuppgifter.Ladda ner appen

Klicka för att enkelt komma direkt till rätt app för nerladdning!
Tips! Köper du betalappar från App Store eller Google Play har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka, utan att ange orsak. Läs mer hos PappasAppar.se!

Volume Purchase Program (VPP)

Köper du appen till skola eller förskola via VPP får du ytterligare 50% rabatt på priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser från Apple. Läs mer om VPP här!

One Response to Zcooly Affären – Åk 1 & Förskola

 1. Håkan Hanquist skriver:

  Idag köpte jag spelet Zcooly förskola & åk 1. Dottern sitter och löser uppgift efter uppgift utan min hjälp vilket måste betyda två saker: Hon är mycket begåvad samt att spelet är upplagt på ett mycket begripligt sätt pedagogiskt. Rekommenderar starkt detta spel. Nu ska jag försöka få henne att gå till sängs strax…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Twitter
Recensenter
Facebook