Användningsområden

Five-O går att jämföra med ett välkänt spel med många namn. Scrabble blev Alfapet för att sedan åter kallas Scrabble innan det dök upp på nätet som Betapet och därefter som appen Wordfeud. Jag gissar att du nu i alla fall har hittat minst en referens du kan relatera till. Skillnaden mellan Five-O och dessa är att i Five-O ska du placera ut siffror istället för bokstäver på brädet.

Hur skapar man då sina ”ord”? Jo, genom att se till att summan av siffrorna du lägger ut är delbar med talet 5. Efterhand som fler och fler brickor spelas ut blir det såklart svårare och svårare att lägga ut nya siffror. Dessutom får en rad av inte bli längre än fem brickor lång.



Bild 1

Låter det krångligt? Det är det. Men bara i början. Det tar ett tag innan man kommer in i hur man ska tänka och hur man kan lägga sina siffror. När du väl kommit över den tröskeln är Five-O otroligt utmanande och tvingar dig att göra snabba beräkningar i huvudet. Inte bara på var du själv kan placera dina brickor, utan även hur du ska hindra din motståndare från att kunna lägga ut saftiga poängrader. Poängen räknas genom att siffran på varje bricka är poängtalet. Summan av siffrorna du lägger ger din poängsumma för omgången. Om du lyckas träffa en bonusruta får du dessutom tillägg i poängsumman efter hur mycket bonusrutan visar. När du lagt ut brickor som överensstämmer med reglerna syns en liten summa vid din sekvens som visar hur många poäng den resulterar i. Poängen bokförs hela tiden synligt på skärmen.

Spelet i sig är utmanande, roligt och utvecklande. För att jag ska vara helt nöjd vill jag dock ha lite fler variationsmöjligheter. Kanske ett snabbare spel med endast 30 brickor istället för 60. Jag tycker också det synd att jag inte kan påbörja ett nytt spel utan att avsluta det förra. Det kan ju hända att jag behöver avbryta ett spel med en kompis och sedan påbörja ett nytt mot någon annan. Det går tyvärr inte, utan i så fall får jag nöja mig med att spela mot datorn. Med detta i åtanke ger jag Five-O en trea i betyg. Ett kul och nyttigt spel som gör vad det är tänkt, men inget extra utöver det.

Funktioner

  • Stöd för onlinespel via Game Center.
  • Spel mot ”datorn” med tre olika svårighetsgrader.
  • Spela upp till fyra personer i spelläget Pass and Play.
  • Statistik (inte alltid så smickrande) över dina matcher.
  • I Lite-varianten kan du bara möta datorn.

Bild

Undervisningens syfte

Ma Undervisningen i ämnet matematik ska syfta till att eleverna utvecklar kunskaper om matematik.

Ma Undervisningen ska bidra till att eleverna utvecklar intresse för matematik.

Förmågor som eleverna ska utveckla

Ma Välja och använda lämpliga matematiska metoder för att göra beräkningar och lösa rutinuppgifter. 



Ladda ner appen

Klicka för att enkelt komma direkt till rätt app för nerladdning!
Tips! Köper du betalappar från App Store eller Google Play har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka, utan att ange orsak. Läs mer hos PappasAppar.se!

Volume Purchase Program (VPP)

Köper du appen till skola eller förskola via VPP får du ytterligare 50% rabatt på priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser från Apple. Läs mer om VPP här!
Twitter
Facebook
Recensenter