Användningsområden

I appen Classkick skapar läraren en serie med uppdrag på olika digitala frågeblad. Uppdragen kan bestå av text, ritade figurer, bilder, ljudinspelning eller länkar. Eleverna kan sedan fylla på med sina lösningar.Appen låter läraren följa varje elev individuellt. Man kan se på vilka blad eleverna arbetar på och vad de skriver, ritar, spelar in etc. Elever som behöver hjälp kan när som helst be om hjälp via appens ”hjälpknapp”. Jag tycker att detta är en smart funktion eftersom att eleverna även kan få hjälp av sina klasskamrater, inte bara av läraren. Denna funktion kan också användas som feedback från läraren eller kamratfeedback.

Så här gör man:

 • Skapa ett lärarkonto i Classkick.
 • Skapa en ny uppgift. Uppgiften består av korta frågor, som skapas på olika frågeblad.
 • Lägg upp en klass som ska utföra uppgiften. Detta kallas i appen för ”Rosters”. Klassen får sedan automatiskt en klasskod.
 • Dela ut klasskoden till de elever som ska göra uppgiften, och be dem att ansluta sig till Classkick på sina surfplattor. När eleverna loggar in via klasskoden får de tillgång till alla frågeblad med uppgifter.
 • Nu kan eleverna själva skriva ner sina svar på de olika frågebladen.

När eleverna är inne i Classkick kan läraren på sin egen surfplatta se vilket frågeblad eleverna arbetar med och vad de skriver.

Jag tycker att appen har ett bra syfte och gillar att eleverna inte behöver skapa egna konton utan loggar enkelt in med den delade klasskoden.

Jag upplever att det ibland blir svårt att få tillräcklig plats att både ha uppgiften och plats för eleven att svara. Man får tänka till hur man ska disponera ytan så att det blir effektivt.

classkick-1

Funktioner

 • Skapa uppdrag åt eleverna på olika frågeblad
 • Se varje elevs arbeta i realtid
 • Ge feedback under pågående arbete
 • Eleverna kan arbeta i egen takt
 • Be om hjälp inom appen utan att störa andra
 • Eleverna kan hjälpa/ge feedback till varandra

Tänk utanför appen

Denna app tänker utanför innan vi ens startat, då det bara är du själv som sätter gränser för hur uppdragen ska se ut. Är det en text som ska bearbetas? Är det ”fylleriövningar” som kan skrivas ovanpå för att inte använda sig av kopierade papper? Är det matematiska problem som ska redas ut? Eller kanske vattnets kretslopps som ska redovisas?

Undervisningens syfte

Lgr 11 Denna app kan användas i alla ämnen, endast den enskilde läraren kan avgöra i vilket syfte.

Förmågor som eleverna ska utveckla

Sv En Formulera sig och kommunicera i tal och skrift.

Ma  Föra och följa matematiska resonemang.

Ma Formulera och lösa problem med hjälp av matematik samt värdera valda strategier och metoder.Ladda ner appen

Klicka för att enkelt komma direkt till rätt app för nerladdning!

One Response to Classkick – Förbered, arbeta och ge feedback

 1. Laura skriver:

  Hej Camilla,

  Tack för att dela Classkick med dina kollegor och fans! Vi lanserar den första webbversionen av Classkick snart att göra det tillgängligt för studenter gratis på Chromebooks , bärbara datorer och stationära datorer.

  Vill du ta en titt innan den går offentlig?

  Tack!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Twitter
Facebook
Recensenter