Användningsområden och funktioner

I ”Grow Your Garden” övar du på addition och subtraktion på ett roligt sätt. Genom att så ett frö och ge det exakt så mycket vatten som det behöver, kan man få fröet att bli en vacker blomma. Appen börjar enkelt på en grundläggande nivå, men problemlösningen blir långsamt svårare och svårare. På slutet får även vuxna tänka till ordentligt för att lösa problemen. Appen övar bara två räknesätt, men innehåller många nivåer. Sambandet mellan de två räknesätten blir mycket tydligt. För mig är appen värd en fyra i betyg.

Läs mer om användningsområden och funktioner i recensionen av Grow Your Garden på Pappas appar.Tänk utanför appen

Detta är en app som inte ger så mycket utrymme att tänka utanför appen. Det är dock en mycket bra app att använda för att diskutera matematiska begrepp: större än, mindre än, öka, minska osv. Om man som pedagog i möjligaste mån kan sitta med under arbetet finns alla möjligheter att ”stoppa in” matematiska begrepp och matematiskt språk i appen.

Undervisningens syfte

Ma Eleverna ska ges förutsättningar att utveckla förtrogenhet med grundläggande matematiska begrepp och metoder och deras användbarhet.

Ma Undervisningen ska bidra till att eleverna utvecklar förmågan att argumentera logiskt och föra matematiska resonemang.

Förmågor som eleverna ska utveckla

Ma Använda och analysera matematiska begrepp och samband mellan begrepp.

Ma Välja och använda lämpliga matematiska metoder för att göra beräkningar och lösa rutinuppgifter.

Ma Föra och följa matematiska resonemang.Områden
Lärande lek

Ladda ner appen

Klicka för att enkelt komma direkt till rätt app för nerladdning!
Tips! Köper du betalappar från App Store eller Google Play har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka, utan att ange orsak. Läs mer hos PappasAppar.se!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Recensenter
Twitter
Facebook