Användningsområden

I Labelbox lägger du till olika etiketter på en bild som du antingen fotograferar med kameran eller hämtar från din kamerarulle. Du väljer mellan 11 st olika etiketter och drar med fingret från vänster till höger för att ”fästa” etiketten på din bild. Drar du etiketten från höger till vänster kommer det du skriver att hamna upp och ner. Därefter skriver du in ett ord eller den mening du vill skriva. Etiketten går att dra till en annan plats om du vill flytta på den. En mycket enkel app men det höga betyget ges eftersom eleven har möjlighet att skapa sitt eget läromedel utifrån eget intresse med hjälp av appen (se Tänk utanför appen).Det hade varit bra om det ord eller mening som skrivs på etiketten också kunde spelas upp för att på så sätt kombinera det visuella med det auditiva gällande elevens språkutveckling.

Funktioner

  • Hämta din bild från kamerarulle eller ta ett kort direkt med kameran.
  • 11 st etiketter är gratis, resterande kostar 7 kr/etikett att låsa upp.
  • Du kan spara din bild till kamerarullen, Facebook, Twitter, Posterous och Flickr.

Tänk utanför appen

Låt eleverna skapa sina egna bildordlistor – det kan vara på svenska, engelska, elevens modersmål – ja faktiskt vilket språk som helst. Lämna över ansvaret till eleven att välja intressanta bilder eller fotografera något som eleven vill dokumentera. Därefter kan eleven söka de ord som är viktiga och angelägna för just henne/honom att lära, vilket i sin tur skapar intresse och inre motivation hos eleven. Elevernas bildordlistor kan sedan bytas mellan eleverna, sättas upp i klassrummet, projiceras och diskuteras kring, läggas ut på klassens blogg eller varför inte göra en ”bildordlistefilm” i iMovie. Endast fantasin sätter gränser för hur appen kan användas och kollar vi med eleverna kommer de att komma på hur många användningsområden som helst.

Läs gärna ett blogginlägg om hur jag tänker kring detta.

Undervisningens syfte

En  Genom undervisningen ska eleverna ges möjlighet att utveckla en allsidig kommunikativ förmåga. Denna förmåga innebär att förstå talad och skriven engelska, att kunna formulera sig och samspela med andra i tal och skrift.

Förmågor som eleverna ska utveckla

En  Formulera sig och kommunicera i tal och skrift.Ladda ner appen

Klicka för att enkelt komma direkt till rätt app för nerladdning!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Recensenter
Twitter
Facebook