Användningsområden

I Mingo Matte har du flera valmöjligheter. Du kan välja mellan att träna på tiotal och ental, tiokamrater, dubblor eller multiplikationstabellen. I varje spel kan du välja att spela ensam eller duellera mot en kompis under tidtagning.

Man skulle kunna sammanfatta denna app som ett matematiskt memory. Du ska under varje del ”lyfta” på löv och para ihop siffror. Du har olika svarsalternativ att välja på och parar du ihop fel så vänds löven igen och spelet fortsätter. Passar siffrorna ihop stannar de kvar uppvända och du ska trycka på rätt svarsalternativ, om du funderar tillräckligt länge får du tips i form av en liten pil som pekar mot alternativen. I det här spelet tränar du både minne och  och matematik, det är en klar fördel om du kan komma ihåg under vilket löv som siffrorna ligger under.I tiotal och ental ska du addera/subtrahera siffran tio med ett ental och trycka på rätt svarsalternativ.

image

I delen tiokamrater ska du para ihop de siffror som blir 10 tillsammans.

image

När du väljer dubblor ska du para ihop det en siffra med det dubbla tex 2-4, 3-6 osv. och antingen addera eller subtrahera beroende på vad du ska träna på.

image

När du väljer multiplikationstabellerna så finns det en del med tabellerna 2-6 och en del med tabellerna 7-12. Här kan du välja divison om du så vill.

image

Bra att veta att det alltid blir ett par av löv kvar efter att man har fått Mingo.

Jag recenserar fullversionen av appen. Detta är en allsidig app med många valmöjligheter. Jag ger den en trea i betyg. Den är enkel att använda och förstå men jag saknar en röst som instruerar hur man ska göra. Alla spelen är på tidtagning, en funktion som inte kan slås av, vilket jag anser är en nackdel eftersom det kan upplevas stressfullt med tidtagning. En fördel är att man kan välja att ha på eller slå av bakgrundsmusiken som är i form av fågelkvitter. Det är även valbart om man vill ha applåder som belöning när man gjort rätt, vilket är bra.

Funktioner

  • Bakgrundsmusik kan slås av.
  • Effekter kan man slå av.
  • 17 olika språk.
  • Tidtagning.
  • Addition och subtraktion finns i delarna tiotal och ental, tiokamrater och dubblor.
  • Multiplikation och division finns i delarna gångertabellerna 2-6 och gångertabellerna 7-12.
  • Highscorelista finns på varje del.

Undervisningens syfte

Ma Genom undervisningen ska eleverna ges förutsättningar att utveckla förtrogenhet med grundläggande matematiska begrepp och metoder och deras användbarhet.

Ma Undervisningen ska bidra till att eleverna utvecklar intresse för matematik och tilltro till sin förmåga att använda matematik i olika sammanhang.

Förmågor som eleverna ska utveckla

Ma Välja och använda lämpliga matematiska metoder för att göra beräkningar och lösa rutinuppgifter.Verktyg
Beräkna

Ladda ner appen

Klicka för att enkelt komma direkt till rätt app för nerladdning!
Tips! Köper du betalappar från App Store eller Google Play har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka, utan att ange orsak. Läs mer hos PappasAppar.se!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Facebook
Recensenter
Twitter