Användningsområden

MyFlora är en lättanvänd digital flora som omfattar 274 st vilda blomarter i Sverige. Samtliga blommor visas i både närbilder och i omgivningsbilder. Till varje blomma finns det alltid en kort faktatext som beskriver latinskt namn, familj, habitat, utbredning och blomningstid. Du kommer alltid åt bilder och faktatext offline, vilket är bra eftersom tillgång till uppkoppling kan vara begränsad i naturen.

Appen fungerar bra både för nybörjare i naturen och för de mer vana, eftersom den innehåller många olika listor  och möjligheter för dig att både sortera och artbestämma, och lära dig mer om en specifik blomma.My Flora - Färgsorterade blommor My Flora - Sorterade i bokstavsordning

Funktioner

  • I Svensk Huvudlista kan du söka efter en blomma på namn, latin, familj, färg, och månad. Härifrån har du dessutom en direkt koppling till Wikipedia (i onlineläge).
  • Appen innehåller både en färgsorterad sökfunktion och en färgsorterad översikt. Du kan klicka dig fram under olika färgkategorier för att artbestämma en blomma, eller scrollar du igenom hela huvudlistan arrangerad efter färg.
  • Sök blomma efter när de blommar. Här finns alla blommor i floran i blomningsordning, men också månadsvis.
  • Det finns en svensk lista och en latinsk lista, i vilka du hittar blommorna i bokstavsordning; samtliga med en koppling till Nordisk flora och Virtuella floran på internet.

Värt att poängtera är att MyFlora innehåller relativt nytagna fotografier med hög kvalitet överlag. Det finns exempel på appar som innehåller tecknade bilder av naturen, men naturligtvis höjs omdömet på appen när den innehåller tydliga autentiska bilder. Ett minus är att appen är framtagen för iPhone, så text och bild kan bli något suddiga när de förstoras i iPad. Listorna i MyFlora är inte fullständig, men de kompletteras efterhand. Eftersom appen innehåller en färgsorterad översikt är den funktionell även för elever som ännu inte läser, vilket är en fördel. Appen får en fyra.

Undervisningens syfte

Bi Söka svar på frågor med hjälp av både systematiska undersökningar och olika typer av källor.

Bi Utveckla förtrogenhet med biologins begrepp.

Sv Söka information från olika källor.

Förmågor som eleverna ska utveckla

Bi Genomföra systematiska undersökningar. (Undersöka)

Bi Använda biologins begrepp för att förklara biologiska samband i naturen.

Sv Läsa texter för olika syften.

Sv Sh Söka information från olika källor och värdera dessa.Ladda ner appen

Klicka för att enkelt komma direkt till rätt app för nerladdning!
Tips! Köper du betalappar från App Store eller Google Play har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka, utan att ange orsak. Läs mer hos PappasAppar.se!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Facebook
Recensenter
Twitter