Användningsområden

Med Shadow Puppet Edu kan man skapa enkla videofilmer där t.ex. elever redovisar ett matematiskt begrepp, samtalar kring en bokrecension, beskriver en bild som de har ritat, gör sina labbrapporter muntliga eller kanske redovisar hur de gör när de värmer upp i idrotten. Möjligheterna till innehållet i elevernas filmer är oändliga och kombinationen bild/video/ljud är det som tilltalar mig med denna app.

Du har möjlighet att hämta bilder från din kamerarulle, hämta på Internet eller via Flickr Creative Commons, Wikimedia Commons eller Open Clipart. Här hittar du som lärare ett gyllene tillfälle att diskutera upphovsrätt tillsammans med dina elever eftersom ingen har rätt att ladda ner bilder från Internet utan upphovsrättsmannens tillåtelse (vilket Puppet Edus introduktionsfilm visar att man faktiskt kan göra). Använd Puppet Edu:s introduktionsfilm som en start kring vad som gäller vid användande av andras bilder.Jag ger appen en fyra i betyg eftersom den är så pass enkel att använda, kan användas av alla åldrar och i alla ämnen men framför allt att appen ger eleverna en möjlighet att sätta ord på sitt lärande och visa sina förmågor.

Funktioner

  • Lägg till bilder.
  • Lägg till videoklipp.
  • Lägg till musik från iTunes (tänk på upphovsrätt) eller från appens musikgalleri.
  • Spela in en berättarröst. Kan användas tillsammans med bakgrundsmusiken.
  • Lägg in text i din film.
  • Lägg till stickers på bilderna och markera det du vill belysa genom att trycka på trollspöet (som enbart syns när du har startat inspelningen).
  • Bilderna i videoklippet kan zoomas in och ut under inspelning.
  • Du kan dela ditt videoklipp till Twitter, iCloud, YouTube, Edmondo, Instagram, e-post, Message, Facebook och Whatsapp.
  • I appen hittar du även förslag på olika filmer som kan göras.

Tänk utanför appen

Appen kan användas i alla åldrar och i alla skolämnen eller varför inte använda den privat. Du som lärare kan även göra filmer som du använder i din undervisning och/eller vid bedömning.

Undervisningens syfte

Sv Undervisningen ska stimulera elevernas intresse för att läsa och skriva.

Sv Kan uttrycka sig i olika sammanhang och för skilda syften.

Förmågor som eleverna ska utveckla

Sv SvA Formulera sig och kommunicera i tal och skrift.

Sv SvA Anpassa språket efter olika syften, mottagare och sammanhang.

Sv SvA Söka information från olika källor och värdera dessa.Ladda ner appen

Klicka för att enkelt komma direkt till rätt app för nerladdning!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Twitter
Recensenter
Facebook