Användningsområden

Skype gör det möjligt att hålla kontakt med dina vänner på ett enkelt och smidigt sätt. Du kan välja på att kommunicera via videosamtal, röstsamtal eller chat och du kan Skypa både inomhus och utomhus (det senare kräver 3G). Du kan också skicka bilder från din iPad till den du skypar med. Ställ iPaden på bordet och du och din kompis kan äta middag tillsammans, levla upp i ett TV-spel/online-spel genom att samarbeta via Skype, prata med farmor som behöver hjälp med korsordet eller varför inte göra skolarbeten tillsammans men någon annan klass som befinner sig på annan ort. Att använda Skype i klassrummet fungerar alldeles utmärkt genom att koppla iPaden till klassrumsprojektorn då alla kan delta och se vad som händer. Appen är enkel att använda och det finns få knappar att använda under videosamtalet:

IMG_0507
Skype är en mycket användbar app men jag saknar två funktioner: Att kunna spela in ett Skypesamtal från iPaden för dokumentation och att kunna bjuda in till gruppsamtal. Betyget blir därför 4. 

Funktioner

 • Finns på följande språk: engelska, kinesiska, danska, tyska, finska, franska, tyska, italienska, japanska, koreanska, norska, portugisiska, ryska, spanska och svenska.
 • Välj mellan videosamtal, röstsamtal och chatt.
 • Fungerar med 3G och WiFi.
 • Skicka bilder på din iPad till dina vänner och bekanta. Finns ingen begränsning om bildens storlek.
 • Växla mellan den främre och bakre kameran under Skypesamtalet.

Tänk utanför appen

 • Ta med dig iPaden och arbeta som reporter i din egna direktsända TV-kanal. Du kan sända från skogen, simbassängens kant, pappas jobb, hemifrån när du är sjuk, på skolbussen eller från hemkunskapen.
 • Besök olika platser genom att skypa med brandstationen, äldreboendet, en annan skola, den lokala teatern eller något annat som du vill utforska.
 • Skypa med en annan klass och arbeta tillsammans kring ett intressant och spännande temaområde eller ett specifikt ämne.
 • Skypa med den de spelar med/mot i ett onlinespel.
 • Låt någon annan ta reda på svaren på dina frågor. Mina elever fick svar på sina frågor om Stockholms slott och fick hjälp av Sofiapedagog.
 • För mer inspiration gå till Skype in the classroom.

Undervisningens syfte

Lgr 11 Skolan ska ansvara för att varje elev efter genomgången grundskola kan använda modern teknik som ett verktyg för kunskapssökande, kommunikation, skapande och lärande.

Förmågor som eleverna ska utveckla

En Sv Mspr Ml SvA Formulera sig och kommunicera i skrift och tal.

En Sv Mspr Ml SvA  Anpassa språket efter olika syften, mottagare och sammanhang.

En Mspr  Förstå och tolka innehållet i talad engelska/i talat språk och olika slags texter.Ladda ner appen

Klicka för att enkelt komma direkt till rätt app för nerladdning!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Facebook
Recensenter
Twitter