Användningsområden

Är du redo för ett äventyrsspel med räkneuppgifter integrerade? Äventyret utspelar sig i ett futuristiskt land eller är det en annan planet? Staden heter i alla fall Dozenopolis. Här har det hänt något fruktansvärt. Du springer nu omkring i en stad där marken skakar och du känner dig stressad. Din uppgift är att sätta samman de tal som behövs. Du spelar och styr spelets huvudperson Twelve. Twelve har en monitor som huvud och här ser du hela tiden det tal du skapat med hjälp av kringsvävande siffror och omvandlingsmaskiner. Olika siffror kan ge egenskaper eller fördelar att använda i spelet. Det kan t ex vara att kunna putta saker, hoppa högre än tidigare eller att kunna simma. Om du behöver siffran 4 för att utföra något kan denna stå både ensam eller i en kombination, t ex 4, 14 och 47.

Det kan låta enkelt men du behöver ta fram all din klurighet för att lyckas lösa problemen som såklart avancerar i svårighet. Ibland måste du lösa uppgifterna stegvis. Alla fyra räknesätt blir så småningom involverade. Det finns 50 banor och du blir lotsad av texter och en berättarröst på engelska. Skulle du råka göra fel kan du trycka på rewindknappen, spola tillbaka tiden och försöka igen. Efter varje bana får du statistik på hur lång tid banan tar, hur många tillbakaspolningar du gjorde och hur många ledtrådar du fått.Jag gillar verkligen det här appen trots att jag egentligen är mer för skapande appar. Denna utmanar min klurighet och grafiken och animationerna i den är underbara. Den har också bra guidande instruktioner som inte ger direkta svar och en behaglig lugnande röst.

Funktioner

 • Ledtrådar och guidning i text och tal på engelska.
 • 50 banor.
 • Zooma in och ut för att få en överblick över omgivningen.
 • Navigation via fram-, bak- och hoppknappar.
 • Alla fyra räknesätt och en stegring i svårighet.
 • Innehåller räkneuppgifter med flerstegslösningar.
 • Förvärva extra egenskaper med vissa siffror.
 • Spola tillbaka tiden, när du gjort fel, och gör om.
 • Statistik över tid, antal tillbakaspolningar och antal hintar, vid avslutad bana.
 • Fortsätt spela där du slutade eller starta från början, efter omstart av app.
 • Steglös inställning för volym av röst, ljud och musik.

Tänk utanför appen

Eftersom det är lite engelska skriftliga och muntliga instruktioner blir det lite engelskträning i appen också. Det är en väldigt lugn och harmonisk röst med lite humor i sina uttalanden, och ibland också i form av gåtor.

Undervisningens syfte

Ma  Undervisningen i ämnet ska syfta till att eleverna utvecklar intresse för matematik och tilltro till sin förmåga att använda matematik i olika sammanhang.

Ma Undervisningen i ämnet ska syfta till att eleverna ges förutsättningar att utveckla förtrogenhet med grundläggande matematiska begrepp och metoder och deras användbarhet.

Ma Undervisningen i ämnet ska syfta till att eleverna utvecklar kunskaper i engelska språket.

Förmågor som eleverna ska utveckla

Ma  Välja och använda lämpliga matematiska metoder för att göra beräkningar och lösa rutinuppgifter.

Ma  Föra och följa matematiska resonemang.

Ma Förstå och tolka innehållet i olika slags texter.Ladda ner appen

Klicka för att enkelt komma direkt till rätt app för nerladdning!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Twitter
Recensenter
Facebook