Användningsområden

Med De eller dem lär du dig skilja på subjektet de och objektet dem på ett lekfullt och enkelt sätt. Med den här appen kommer du aldrig välja fel pronomen igen och dessutom räddar du pojken i spelet från att drunkna. Win win med andra ord.

Det förekommer allt oftare att elever får svårare och svårare att skilja mellan de och dem. Oftast använder de talspråksvarianten dom och även om svenska språket är för förändringar så tycker varken svensklärare eller Språkrådet att vi är redo för att släppa regeln riktig än.Appen går ut på att eleven ska försöka undvika huvudpersonen i spelet drunkna och eleven hjälper honom genom att bestämma rätt pronomen, de eller dem. Appen är mycket användarvänlig och även om gränssnittet riktar sig till yngre barn så kan även högstadieelever använda den eftersom den är enkel och går snabbt att förstå innebörden i att skilja mellan de och dem.

screen520x924

Funktioner

  • Två valbara moduler: Träna och Spela.
  • En hjälpruta kan tas fram vid huvudbry

Tänk utanför appen

Appen är utomordentlig att använda för elever som kanske är klara med ett område. De kan testa varandra och försöka att inte få pojken att drunkna. Risken finns att eleverna upplever appen som för enkel och av den anledningen tröttnar eller bara väljer svar för sakens skull.

Undervisningens syfte

Sv SvA Undervisningen i ämnet svenska ska syfta till att eleverna utvecklar kunskaper i och om svenska språket.

Förmågor som eleverna ska utveckla

Sv SvA Formulera sig och kommunicera i tal och skrift.Ladda ner appen

Klicka för att enkelt komma direkt till rätt app för nerladdning!
Tips! Köper du betalappar från App Store eller Google Play har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka, utan att ange orsak. Läs mer hos PappasAppar.se!

Volume Purchase Program (VPP)

Köper du appen till skola eller förskola via VPP får du ytterligare 50% rabatt på priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser från Apple. Läs mer om VPP här!

2 Responses to De eller dem – Lär dig rätt pronomen enkelt

  1. Carl Bruce skriver:

    Jag kan tycka att man ska få en positiv feedback när man lyckas och inte en bestraffning när man misslyckas…att behöva se hur den stackars pojken drunknar när man gör fel känns ganska absurt.

    I deras andra spel ”10 och tillbaka” verkar det som pojken klarar livhanken, men att han sitter på ett moln bland stjärnorna på skärmdumpen kanske också tyder på att det inte gick bra 😉

  2. Så kul att appen blev recenserad här! Min tanke när jag gjorde appen var inte att han drunknade utan att han hamnade under vattnet, simmade upp och försökte igen. Att han upplevs drunkna känns ju tråkigt och är något jag får ta med mig till nästa projekt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Facebook
Twitter
Recensenter