Användningsområden

Varför träna att skriva bokstäverna på ett traditionellt och kanske tråkigt sätt när det finns sådana här roliga appar? Barnet får bokstaven eller siffran presenterad för sig och får sedan se i vilken ordning linjerna ska dras i bokstaven eller siffran. Detta visas på de mest fantasifulla sätt och är otroligt underhållande. Därefter ska eleven forma bokstaven själv men med utgångspunkter till hjälp. Det sista momentet är att helt själv skriva bokstaven men efter en del misslyckade försök så får man ändå hjälp.I appen finns möjlighet att växla mellan versaler, gemener och siffror och det går att få dessa i tre olika typsnitt. Tyvärr är appen på engelska vilket gör att ordexemplet man får är ett engelskt ord. Det är också så att alfabetets tre sista bokstäver saknas men det är kanske inte lika betydelsefullt. Appen är värd en klar fyra i betyg för den lär ut ett tråkigt moment på ett otroligt underhållande sätt.

Funktioner

 • Bokstäverna a-z och siffrorna 1-10.
 • 3 st olika typsnitt.
 • 4 st olika moment: presentation av bokstav/siffra, nudda rätt startmarkering, spåra utifrån rätt startmarkering och spåra själv.
 • Lotsning efter 3 st misslyckade försök.

Undervisningens syfte

Sv  Undervisningen ska stimulera elevernas intresse för att läsa och skriva.

Förmågor som eleverna ska utveckla

Sv Kommunicera i tal och skrift.

Eleverna tycker tillOmråden
Lärande lek
Förmågor
Kommunicera

Ladda ner appen

Klicka för att enkelt komma direkt till rätt app för nerladdning!
Tips! Köper du betalappar från App Store eller Google Play har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka, utan att ange orsak. Läs mer hos PappasAppar.se!

Volume Purchase Program (VPP)

Köper du appen till skola eller förskola via VPP får du ytterligare 50% rabatt på priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser från Apple. Läs mer om VPP här!

4 Responses to Letterschool – Vägen till en tydlig handstil

 1. Ann-Ki Jones skriver:

  Hej!
  Som läs-och skrivutvecklare är jag tveksam till appen på så sätt att den säger de engelska ljuden och har engelska ordbilder. Läsning o skrivning går hand i hand. det är viktigt att eleven hör och tänker rätt ljud när bokstavsformen tränas in. En svensk version behövs.

 2. Annelie Médoc skriver:

  Jag håller helt med. Jag stänger av ljudet…/Annelie

 3. Annika skriver:

  Hej! Det är ett roligt sätt att lära sig forma bokstäver, men jag är tveksam till bokstäverna t och q som inte formas som vi brukar lära barnen. Dessa bokstäver skulle man ifs kunna hoppa över att öva med denna app.

 4. Annelie Médoc skriver:

  Jag förstår inte riktigt vad du menar. Bokstäverna formas i den ordning jag vill ha det, både små och stora. Kanske du menar att det är en liten krok på bokstaven lilla q? Du vet väl om att du kan byta typsnitt? Då får du med eller utan krok på bokstaven lilla t./Annelie

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Twitter
Recensenter
Facebook