Användningsområden

Mad Math 2 är en färdighetsträningsapp som består av tre delar: Math Bingo, Bubble Math och Flashcards.

Math Bingo inleds med att man väljer räknesätt (+, -, x, /) samt svårighetsnivå (lätt, medium, svår). I matematikbingot finns bara en spelplan. I en display i övre kant anges ett problem, t ex 64/8=. Svaret hittar du i bingorutan under (5×5 rutor). När du har fått fem rätt svar i en rad (lodrät/vågrät), så får du bingo och därmed är spelet avslutat.IMG_1001

 

I Bubble Math får man först välja mellan räknesätten addition eller multiplikation, samt spellängd (1 , 3 eller 5 minuter). I den översta displayen anges antingen en summa eller produkt, beroende på vilket räknesätt du valt att använda. I rutan under dyker det sedan upp många färgade bubblor med siffror i. Din uppgift blir att trycka på två bubblor samtidigt som är de två termer du söker, som tillsammans blir summan eller produkten. Då spräcks de om du har rätt.

IMG_1003

 

Flashcards är den del som jag tycker gör appen så bra. I Flashcards får man träna på algoritmer. Talen som du får är redan uppställda i algoritmer, men det som är så grymt bra är att du kan skriva uträkningen för hand med fingret, likt på en interaktiv whiteboard. Du kan även skriva till minnessiffror. När talet är uträknat så trycker du in svaret likt en miniräknare. Då kan appen läsa av om du räknat rätt eller fel. En fördel är att man även kan räkna med både decimaltal och negativa tal.

IMG_1004

Jag ger Mad Math en trea i betyg. Jag skulle tycka att det vore bra om det gick att ta en foto på uträkningen och ”spara i inlogget”. Man kan ju visserligen ta en skärmdump, men det vore värt att ha uträkningen sparad i appen. Grafiken och layouten är  dessutom lite för enkel för att den ska kunna få en femma.

Funktioner

  • Övning på de fyra räknesätten.
  • Tre delar: Math bingo, Math Bubbles och Flashcards.
  • Se statistik på de utförda uppgifterna.
  • Användarkonton (Lägg till ett eget användarkonto).
  • Math Bingo: Välj räknesätt och svårighetsgrad (easy, medium, hard).
  • Bubble Math: Välj mellan addition och multiplikation.
  • Bubble Math: Välj längd på spel i minuter.
  • Flashcards :Välj antal uppgifter. (Välj mellan 10, 20, 50, 100 stycken.)
  • Flashcards : Välj övningsläge: negativa tal, hela tal eller decimaltal.
  • Flashcards : Välj den storlek på siffrorna som ingår i räkneuppgifterna.

Undervisningens syfte

Ma Ge möjlighet att utveckla en förtrogenhet med matematikens uttrycksformer.

Förmågor som eleverna ska utveckla

Ma Använda och analysera matematiska begrepp och samband mellan begrepp

Ma Använda matematikens uttrycksformer för att samtala om, argumentera och redogöra för frågeställningar, beräkningar och slutsatser.Ladda ner appen

Klicka för att enkelt komma direkt till rätt app för nerladdning!
Tips! Köper du betalappar från App Store eller Google Play har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka, utan att ange orsak. Läs mer hos PappasAppar.se!

Volume Purchase Program (VPP)

Köper du appen till skola eller förskola via VPP får du ytterligare 50% rabatt på priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser från Apple. Läs mer om VPP här!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Twitter
Recensenter
Facebook