Användningsområden

Det här är en underhållande app där målgruppen är elever mellan fem och tio år och målet är att träna förmågan att räkna. Med addition och subtraktion som valbara räknesätt ger sig eleverna in i spelet med stor lust. Anledningen är ett enkelt och snyggt gränssnitt och man kommer snabbt in i spelets funktion och ändamål. Det finns en lugn och trallvänlig melodislinga i bakgrunden för den som inte stressas av detta och givetvis går det att stänga av ljudet.

Mattebageriet ger dig möjligheten att ha tre användare på samma enhet och det finns mängder med matematikuppgifter att lösa vilket gör livslängden lång. Det finns sju nivåer på de olika räknesätten och man ska som spelare samla på stjärnor. Banorna är låsta och måste klaras av innan vidare uppgifter blir tillgängliga. Uppgifterna ska klaras av innan äggklockan ringer och detta kan göra en del elever stressade även om man alltid kan spela om nivån.En av spelets stora fördelar är att det är väldigt visuellt tilltalande och får matematikboken att framstå som mossig i jämförelse. Det här är en app som borde vara självklar i både digitaliserade skolor och hemma, eftersom det kanske helt plötsligt blir roligt att räkna matte.

Reklamfilm från utvecklaren:

Utvecklaren berättar att spelet utvecklats i samarbete med forskare, matematiklärare och barn. Det märks eftersom spelet är otroligt pedagogiskt och det finns även röster (positivt med blandade dialekter) som talar om vilka siffror som läggs ut på ugnsplåten.

Funktioner

 • Räkna ental med hjälp av addition och subtraktion.
 • Upp till tre användare per enhet.
 • Statistik med poängställning.
 • Ljud av/på.
 • ”Pappan” i spelet kan hjälpa till vid behov.
 • Röst som hjälper till med siffrorna.
 • Tallinje under det uppställda talet som kan underlätta.

screen640x640

Undervisningens syfte

Ma Undervisningen ska bidra till att eleverna utvecklar intresse för matematik och tilltro till sin förmåga att använda matematik i olika sammanhang.

Ma Genom undervisningen ska eleverna ges förutsättningar att utveckla förtrogenhet med grundläggande matematiska begrepp och metoder och deras användbarhet.

Ma Vidare ska eleverna genom undervisningen ges möjligheter att utveckla kunskaper i att använda digital teknik för att kunna undersöka problemställningar, göra beräkningar och för att presentera och tolka data.

Förmågor som eleverna ska utveckla

Ma Formulera och lösa problem med hjälp av matematik.

Ma Välja och använda lämpliga matematiska metoder för att göra beräkningar och lösa rutinuppgifter.Ladda ner appen

Klicka för att enkelt komma direkt till rätt app för nerladdning!
Tips! Köper du betalappar från App Store eller Google Play har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka, utan att ange orsak. Läs mer hos PappasAppar.se!

Volume Purchase Program (VPP)

Köper du appen till skola eller förskola via VPP får du ytterligare 50% rabatt på priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser från Apple. Läs mer om VPP här!

7 Responses to Mattebageriet 2 – Lär dig räkna i köket med pappa som assistent

 1. Ann-Helen Fredriksson skriver:

  Jag får inget ljud i appen, ljudet är på, på paddan. Har en AIR 2. Tack för tips som kan hjälpa mig. Har köpt Mattebageriet 1 o 2

 2. Carl Magnell skriver:

  He Ann-Helen,

  Vi tittar på detta och återkommer.

  Hälsningar
  Carl Magnell, Pi education

 3. Carl Magnell skriver:

  Hej igen Ann-Helen,
  Vi har inte fått någon annan rapport om detta, så det låter mystiskt.
  Du har inte mutat ljudet på ipaden?/CM

 4. carl skriver:

  Sammma här. Inget ljud. Har inte stängt av ljudet…

 5. Carl Magnell skriver:

  Hej Ann-Helen och carl,
  Vi tar era synpunkter på största allvar och strävar naturligtvis efter att alla de närmare 7000 som laddat ner Mattebageriet ska vara nöjda.
  Kvarstår problemet? Får ni inget ljud alls?

  Vänliga hälsningar,
  Carl Magnell, Pi idé/Pi education
  [email protected]

 6. Marie Sellergren skriver:

  Jag kan inte finna mattebageriet 1, var har den tagit vägen?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Facebook
Recensenter
Twitter