Användningsområden

”Path on” kan som vanliga fotoappar lägga på filter, ställa in bildförhållanden och lägga dit text. Men det som gör appen speciell är inte bara att de filter som finns är snygga eller att att man har mängder med fonts att välja mellan. Det som är speciellt är att man kan ändra bildförhållanden såsom ”Facebooklayout”, ”Facebookprofilbild” och ”Instagram”.

Bilderna som man arbetar med kan man välja att ta från iPadens kamerarulle, appens galleri från tidigare projekt, Instagramkonto eller genom att ta en bild i appen med hjälp av kameran.Det som verkligen utmärker appen är att man kan lägga på texten i textrader, kvadrat, cirkel, spiral, hjärta och man kan dra ett eget spår (path) som texten lägger sig på.

När man lägger på text på bilden kan man välja mellan mängder av olika fonts, men även välja upp till fem valfria som appen blandar bokstäver av. Här gäller det att ha koll på vilka fonts som inte stödjer å, ä och ö för att få det riktigt snyggt.

När man väl valt spår och font till texten kan man gå in och välja hur texten ska ligga i förhållande till spåret: på, under, över och flippat. Man kan även välja avstånd mellan bokstäver, vänster-, höger-, och mittcentrerad samt teckenstorlek. Färg kan man också välja såklart!

Sen kan man leka med filter och bildförhållanden för att få bilden att passa med det man vill förmedla med texten.

Allt går såklart att editera i vilken ordning man vill, utom spårets form och storlek.

Appen är enkel och rolig att arbeta med. När man sparar bilden kan man välja att att spara en redigerbar version, samt en bild i kamerarullen. Man kan också exportera bilder till Instagram, Facebook, Flickr, Twitter och e-mail.

Om man vill lägga fler texter på samma bild får man spara bilden och sen hämta bilden som en ny bild att lägga ett spår på. Tänk på att du endast bör använda ett filter.

Betyget blir i dagsläget en fyra. Det som jag tycker fattas är möjligheten att lägga dit fler texter på samma gång samt att kunna ändra textens form när man börjat arbeta med den.

Funktioner

  • 26 st olika bildfilter.
  • 10 st olika bildförhållanden, inkl ”free”.
  • Mängder med fonts, även upp till 5 st blandade med varandra.
  • Olika spår att lägga texten på: egen path, kvadrat, cirkel, textrader, spiral och hjärta (fb-special).

Tänk utanför appen

Skapa snygga posters med olika syften: begreppskarta, intro till ett arbetsområde, inbjudan till föräldramöte eller helt enkelt fina bilder som förstärker ett budskap med en text.

Undervisningens syfte

Bl Eleverna utvecklar kunskaper om hur bilder skapas och kan tolkas.

Bl  Undervisningen ska bidra till att eleverna utvecklar sin kreativitet och sitt intresse för att skapa.

Förmågor som eleverna ska utveckla

Bl Kommunicera med bilder för att uttrycka budskap.

Bl Skapa bilder med digitala och hantverksmässiga tekniker och verktyg.

Bl Undersöka och presentera olika ämnesområden med bilder.Ladda ner appen

Klicka för att enkelt komma direkt till rätt app för nerladdning!
Tips! Köper du betalappar från App Store eller Google Play har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka, utan att ange orsak. Läs mer hos PappasAppar.se!

Volume Purchase Program (VPP)

Köper du appen till skola eller förskola via VPP får du ytterligare 50% rabatt på priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser från Apple. Läs mer om VPP här!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Twitter
Recensenter
Facebook