Användningsområden

Flera olika kluriga uppfinningar som bara är halvfärdiga. Ditt jobb är att bygga dem färdiga. Uppfinningarna kan ibland vara kluriga och då är det bra att ha någon att diskutera med. Delarna att bygga med kan vara remmar, kugghjul, vikter, ballonger, lockbeten, saxar, snöre, fjädrar, vattenkranar, rör, väderkvarnsvingar, kanoner, klockor, tutor, sågar, ljus, eld och en del annat. Alla delar, som syns vid sidan om uppfinningen, behövs inte alltid och det gör det hela ännu klurigare. I inställningar tar man bort ”visa fejkobjekt”. Varje del har sin bestämda plats men de måste inte byggas i en speciell ordning. Du kan bygga bara en del av uppfinningen klart och testa hur det går för att sedan återvända och bygga vidare. När du byggt färdigt eller vill testa drar du i en spak. Om du är klar kommer Pettson in och kommenterar och berömmer ditt bygge.Appen är rolig och utmanande, men man har ingen möjlighet till eget skapande. Appen är ganska begränsad i sitt användningsområde i grundskolan och den får därför betyg 3. För förskolebruk får den en 5:a.

Gillar du Pettsons Uppfinningar? Missa inte Pettsons Uppfinningar Deluxe.

Funktioner

  • Totalt 27 st olika uppfinningar.
  • Samla kugghjul.
  • Bonusuppfinning när man samlat alla kugghjulen.
  • Pettson kan prata svenska, tyska och engelska.
  • Massor av byggdelar.
  • Stäng av funktionen att visa ”fejkobjekt”.

Tänk utanför appen

Uppfinningarna i sig är otroligt roliga att titta på och kan kanske ge inspiration till att göra egna, på riktigt. Kanske man kan få tag i lite kugghjul, för det är många av uppfinningarna i appen som utnyttjar kugghjul, och testa hur de rör sig. Om man får tag i en gammal klocka kan man öppna den och se hur den fungerar. Appen ger en inblick i flera olika uppfinningar från förr.

Undervisningens syfte

Fy  Undervisningen i ämnet fysik ska syfta till att eleverna utvecklar kunskaper om fysikaliska sammanhang och nyfikenhet på och intresse för att undersöka omvärlden.

Fy  Genom undervisningen ska eleverna ges möjlighet att ställa frågor om fysikaliska före­teelser och sammanhang utifrån egna upplevelser.

Förmågor som eleverna ska utveckla

Fy Använda fysikens begrepp, modeller och teorier för att beskriva och förklara fysikaliska samband i naturen och samhället.Ladda ner appen

Klicka för att enkelt komma direkt till rätt app för nerladdning!
Tips! Köper du betalappar från App Store eller Google Play har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka, utan att ange orsak. Läs mer hos PappasAppar.se!

Volume Purchase Program (VPP)

Köper du appen till skola eller förskola via VPP får du ytterligare 50% rabatt på priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser från Apple. Läs mer om VPP här!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Facebook
Twitter
Recensenter