Användningsområden

Här har vi en app som låter oss prova på krukmakaryrket. I appen ska man först dreja en lerklump till ett lerkärl av något slag. Lerklumpen ligger på en drejskiva och du ska forma den med dina fingrar. Dra med ett finger, uppåt eller neråt, och formen ändrar sig på höjden. Dra med fingret vågrätt, in mot eller ut från mitten, så ändrar sig formen vad gäller tjocklek. Helt realistiskt blir det inte då man normalt inte kan gör figuren tjockare på det här viset samt att man ju måste arbeta en del med lerkärl även inifrån. Det som är bra är ju att man slipper bli så kladdig och det tråkiga efterarbetet med att städa upp allt stänk och rengöra drejskivan slipper man också.När kärlet är klart bränner du det och sedan kan du ta ett foto av det och lägga det till din samling. Du kan också spara en bild till ditt riktiga bildalbum om du vill ha den kvar. När du samlat på dig några kanske du vill passa på att sälja dem. Då går de på auktion och man får se hur buden ökar ända tills tre prickar visar att tiden gått ut och det sista budet gäller. Fotot försvinner då från din samling, men inte från ditt bildalbum, för att markera att du nu inte har ditt föremål kvar. Man samlar genom försäljningen på sig pengar. För dessa pengar kan man köpa mönster, färger och glasyrer så att man kan göra finare kärl nästa gång. Dessa säljs för en högre peng och så är man igång med sin verksamhet.

I appen har du också en låtsasmail. Här ligger från början ett mail med instruktioner  men sedan kommer det mail med en order som du kan göra om du vill. Detta är ju lite svårare än att bara skapa fritt. I ordern får man se hur kärlet ska se ut och ska försöka göra sitt kärl så likt detta som möjligt för att få det godkänt. All denna mailkorrespondens är på engelska.

Appen är riktigt rolig att använda och just detta att den innehåller uppdrag, försäljning och möjlighet att utvecklas gör den lite lik ett riktigt yrke. Recensionen gäller inte köp i appen, utan endast det man får när man köper appen första gången. Appen får en femma i betyg av mig.

Funktioner

  • Skapa lerkärl genom att dra med fingret åt olika håll.
  • Bränn lerkärlet.
  • Glasera eller måla mönster på lerkärlet.
  • Ta foto på din skapelse och lägg i album.
  • Sälj ditt kärl.
  • Köp fler mönster, färger och glasyrer.
  • Dela med dig av din skapelse via Airdrop, iMessage, mail, Twitter, Facebook, spara till bildalbum, kopiera eller skriv ut.
  • Ta emot låtsasmail med beställningar.

Tänk utanför appen

Med denna app kan man ju i princip få testa ett yrke. Det kan ge många matematiska diskussioner om materialkostnader, förtjänster, skatter, moms, lokalkostnader, arbetstider, marknadsföring mm. Det kan vara en bra ingång.

Undervisningens syfte

Bl  Undervisningen ska bidra till att eleverna utvecklar sin kreativitet och sitt intresse för att skapa. Den ska också uppmuntra eleverna att ta egna initiativ och att arbeta på ett undersökande och problemlösande sätt.

Eng Förstå talad och skriven engelska.

Ma  Utveckla kunskaper om matematik och matematikens användning i vardagen.

Ma  Utveckla en förtrogenhet med matematikens uttrycksformer och hur dessa kan användas för att kommunicera om matematik i vardagliga och matematiska sammanhang.

Förmågor som eleverna ska utveckla

Bl Skapa bilder med digitala och hantverksmässiga tekniker och verktyg samt med olika material.

Eng Förstå och tolka innehållet i talad engelska och i olika slags texter.

Ma Föra och följa matematiska resonemang.

Ma  Använda matematikens uttrycksformer för att samtala om, argumentera och redogöra för frågeställningar, beräkningar och slutsatser.

Eleverna tycker till

Den här appen fick jag tips om när jag var ute och besökte en klass. Detta var en åk 6 och de använde appen när de blev färdiga med något. Eleverna älskade appen och hade full koll på hur man skulle hantera den och skapa lerkärl på bästa sätt. Naturligtvis skyndade de sig med de ordinarie uppgifterna så att de kunde få använda appen och skapa.Ladda ner appen

Klicka för att enkelt komma direkt till rätt app för nerladdning!
Tips! Köper du betalappar från App Store eller Google Play har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka, utan att ange orsak. Läs mer hos PappasAppar.se!

Volume Purchase Program (VPP)

Köper du appen till skola eller förskola via VPP får du ytterligare 50% rabatt på priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser från Apple. Läs mer om VPP här!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Twitter
Recensenter
Facebook