Användningsområden

När man är sugen på att göra en egen låt men inte är så duktig på vare sig musikteorin eller själva musicerandet i sig, gör Toca Band det enkelt för dig att skapa. På en scen placerar du figurer i rampljuset. Varje figur motsvarar en ljudslinga av sång, instrument eller rytm. Det är bara till att kombinera dem så som du vill ha det och variationerna är otaliga. Genom att flytta figurerna längre bak på scenen får de ett snabbare beat. Om du själv vill delta lite mer aktivt sätter du en av figurerna i rampljuset längst bak. Denna höjs då och du får möjlighet att kontrollera denne via tonhöjd eller rytm. Det enda som fattas är en inspelningsmöjlighet så att man kan dela med sig av sin nyskapade låt.Appen är lätt att förstå och rolig att skapa i. Den får  en fyra av mig då jag skulle vilja dela med mig av det jag skapat. Tänk om jag hade kunnat göra en sådan här musikvideo:

Funktioner

  • 16 st olika figurer med vars ett ljud.
  • 48 st olika ljudslingor.
  • Långsammare speltempo långt fram på scenen.
  • 7 st scenplatser och en soloplacering.

toca

Undervisningens syfte

Mu  Genom undervisningen ska eleverna ges möjlighet att utveckla kunskap att använda röst, musikinstrument, digitala verktyg samt musikaliska begrepp och symboler i olika musikaliska former och sammanhang.

Mu  Undervisningen ska ge eleverna förutsättningar att utveckla en musikalisk lyhördhet som gör det möjligt att i samarbete med andra skapa, bearbeta och framföra musik i olika former.

Mu  Undervisningen ska ge eleverna både möjlighet att utveckla en tilltro till sin förmåga att sjunga och spela och ett intresse för att utveckla sin musikaliska kreativitet.

Förmågor som eleverna ska utveckla

Mu Uppleva och reflektera över musik.

Mu  Skapa musik samt gestalta och kommunicera egna musikaliska tankar och idéer.Ladda ner appen

Klicka för att enkelt komma direkt till rätt app för nerladdning!
Tips! Köper du betalappar från App Store eller Google Play har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka, utan att ange orsak. Läs mer hos PappasAppar.se!

Volume Purchase Program (VPP)

Köper du appen till skola eller förskola via VPP får du ytterligare 50% rabatt på priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser från Apple. Läs mer om VPP här!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Recensenter
Facebook
Twitter